Ţiganii din Cândeşti au aşteptat curentul ca să-şi tragă antene satelit

Ţiganii din Cândeşti au aşteptat curentul ca să-şi tragă antene satelit

Peste 50 de familii de ţigani din localitatea Cândeşti, aflată la zece kilometri de municipiul Buzău, au păşit în noul an cu becurile aprinse şi televizoarele deschise pe Taraf TV. Asta, pentru că, la finele anului trecut, primăria Verneşti le-a tras curent electric în bordeie, pe gratis, autorităţile locale fiind beneficiarul unor fonduri PHARE destinate electrificării gospodăriilor locuite de romi.

Meseria de bonă, necunoscută la Buzău

Meseria de bonă, necunoscută  la Buzău

În plină criză financiară, când foarte multe femei se vaită că au rămas fără locuri de muncă, în Buzău este cerere mare pe un segment neacoperit încă de nimeni. Mamele se vaită că au probleme mari cu găsirea unei bone pentru copilaşi şi asta pentru că nu există o firmă specializată care să se ocupe de recrutarea şi angajarea femeilor care pot face faţă unei astfel de meserii.

La Buzău, viscolul face ravagii

La Buzău, viscolul face ravagii

Gerul şi viscolul au pus stăpânire pe judeţul Buzău. Poliţa a luat în această noapte decizia să închidă un drum naţional şi 10 drumuri judeţene din cauza viscolului puternic care aduce zăpada din câmp pe carsabil iar vizibilitatea este extrem de redusă. Şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Parcurile buzoiene au fost conectate la internet

Parcurile buzoiene au fost conectate la internet

Parcurile Sfinţii Îngeri şi B.P.Haşdeu ar putea deveni, în zilele însorite, locul de pelerinaj al internauţilor din municipiul Buzău. Asta, pentru că cele două locaţii se află în raza de acoperire a unor hot-spot-uri înfiinţate de primărie, care asigură internet gratuit de mare viteză.

Socializarea pe internet, un pericol pentru adolescenţi

Socializarea pe internet, un pericol pentru adolescenţi

Tot mai mulţi tineri au devenit utilizatori ai internetului. Grav este faptul că aceştia nu îl folosesc numai pentru a se documenta, ci şi pentru a socializa. Nu de puţine ori au fost cazuri în care un adolescent nu a mai putut fi dezlipit din faţa calculatorului, iar odată cu trecerea timpului contactele directe cu alţi oameni au dispărut.

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 2 zile · comentarii (2)

În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

acum 2 zile · comentarii (0)

Summitul NATO de la Bruxelles a fost unul extrem de zbuciumat, acoperit în torentele de vorbe, imagini şi autopromovare caracteristice Preşedintelui american Donald Trump, care a dominat şi a acoperit mediatic pe deplin summitul. Nu a mai fost vorba despre documente, despre acorduri importante, despre conţinut, ci doar despre Trump, ce a spus Trump, ce a vorbit Trump, ce a modificat Trump, cum a forţat Trump.

acum 5 zile · comentarii (4)

Aflând despre opoziţia la OUG privind amnistia şi graţierea a lui Tăriceanu, Tudorel Toader, Vosganian şi ALDE în general, mulţi au răsuflat uşuraţi. Nu este cazul. Există şi varianta emiterii acestui OUG în pofida opoziţiei ALDE şi a ministrului Justiţiei. Iar toate declaraţiile de azi ale reprezentanţilor ALDE înseamnă: noi n-am fost de acord, să răspundă cei care au dat OUG.

acum 5 zile · comentarii (32)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 8 zile · comentarii (24)

Probabil că în momentul în care veţi citi aceste rânduri codul administrativ va fi fost deja votat şi adoptat de Parlamentul României. Într-o astfel de situaţie, probabil că puţine vor mai fi soluţiile care să împiedice acest cod să intre în vigoare. Chiar şi cu şanse puţine, nici un efort nu e prea mic sau inutil pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

acum 11 zile · comentarii (5)

Iranul a fost expus într-o operaţiune a forţelor speciale şi serviciilor de informaţii cu acoperire diplomatică după ce a fost implicat într-o tentativă de atentat terorist care a vizat o manifestaţie masivă de protest a opoziţiei iraniene la Paris, în weekendul trecut.

acum 11 zile · comentarii (29)

Chiar dacă pentru o parte din cetăţenii României, manipulaţi zilnic de televiziuni partizane, Laura Codruţa Kovesi este sinonimă cu... nedreptatea, aşa cum pentru o altă parte a societăţii ea este simbolul luptei anticorupţie, recenta revocare trebuie să fie văzută în lumina corectă: revocarea procurorului-şef al DNA nu va însemna nicidecum că România va abandona lupta cu corupţia.

acum 12 zile · comentarii (6)

Alegerile de la Primăria Municipiului Chişinău au fost invalidate. Trei instanţe judecătoreşti s-au pronunţat în acest sens. Fiind fără precedent, suspiciunea de implicare politică în luarea deciziei este îndreptăţită. Aşa cum era de aşteptat, opoziţia, privată de mandatul de primar, a organizat ample mişcări de protest al căror sfârşit nu se întrevede. Alegătorii sunt pe bună dreptate revoltaţi, invocând faptul că li s-a furat dreptul la vot.

acum 18 zile · comentarii (3)

Paul Ionescu, tânărul consilier personal al lui Liviu Dragnea şi purtătorul de cuvânt al Camerei Deputaţilor, a fost audiat ieri ca martor la DIICOT, conform G4Media, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), ajuns după Revoluţie la fundaţiile judeţene pentru tineret, respectiv la Fundaţia pentru Tineret a Municipiului din Bucureşti (FTMB).

acum 18 zile · comentarii (6)

Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost la Mănăstirea Putna şi dacă acest lucru v-a îmbogăţit şi altceva decât colecţia de magneţi de pe frigider. Eu am fost ultima oară ieri şi vreau să povestesc cum a fost, pentru că articolele găsite prin presă sunt lapidare şi nu transmit ceea ce am trăit pe viu.

acum 18 zile · comentarii (27)

Educaţia în România ultimilor 30 de ani a fost constant o „prioritate naţională”. Am auzit recent la susţinerea tezei de doctorat a lui Alin Savu[1] că au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educaţiei din 1990 şi până în prezent cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei, însă fără prea mari rezultate.

acum 18 zile · comentarii (7)

Cu două zile înaintea debutului, cea de-a 50-a ediţie a cunoscutei sărbători oiereşti din Vaideenii Vâlcii, Învârtita Dorului, a fost pusă brutal sub semnul întrebării de o năprasnică furtună şi de un adevărat potop al lui Noe, nemaicunoscute până atunci de bătrânii ciobani ai vestitei aşezări cu chip şi spirit ardelenesc din nordul Olteniei de sub munte.

acum 22 zile · comentarii (0)