VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

A ars de viu în propria-i casă pentru că nimeni nu a putut să-l scoată din flăcări. Un bărbat de 62 de ani din localitatea Năieni care locuia singur a fost victima unui incendiu care a pornit se pare fie de la o sobă supraîncarcată fie de la o lumânare lăsată nesupravegheată. Pompierii de la Mizil care au intervenit au avut o misiune extrem de dificilă în condiţiile în care apa de pe furtune îngheţa aproape instantaneu din c

FOTOGALERIE Îngrijorător: gerul şi gripa porcină omoară oborul buzoian

FOTOGALERIE Îngrijorător: gerul şi gripa porcină omoară oborul buzoian

Temperaturile de - 12 grade i-au ţinut pe buzoieni la distanţă de oborul duminical. Doar vânzătorii de materiale de construcţii şi producătorii de cereale şi-au făcut apariţia în târgul de la marginea oraşului, însă nu s-au putut bucura de tot atâţia clienţi ca în celelalte duminici. Vânzătorii de animale au lipsit din târg, din cauza unor măsuri preventive împotriva gripei porcine.

Criza a înjumătăţit onorariile artiştilor

Criza a înjumătăţit onorariile artiştilor

Cei mai mulţi dintre artişti sunt dispuşi să presteze şi la jumătate din preţul pe care îl cereau anii trecuţi. Sunt însă şi cântăreţi care nu au lăsat deloc la preţ, chiar dacă au solicitări mai puţine. Cele mai multe invitaţii la spectacolele pe care artiştii le susţineau în ţară veneau din partea primăriilor. Cum criza a afectat puternic primăriile, şi artiştii au de suferit.

Buzău: A murit pentru că ambulanţa nu a ajuns din cauza viscolului

Buzău: A murit pentru că ambulanţa nu a ajuns din cauza viscolului

O femeie de 66 de ani din localitatea buzoiană Vâlcelele a murit astăzi pentru că ambulanţa care fusese chemată să îi acorde primul ajutor nu a putut ajunge din cauza viscolului puternic. Vântul care bate cu peste o sută de kilometri pe oră aduce zăpada din câmp şi formează suluri transversale pe carosabil de care nicio maşină nu poate trece.

Portret: Dorina Ştefania Cristea este medicul cu vocaţie de poet

Portret: Dorina Ştefania Cristea este medicul cu vocaţie de poet

Îşi dedică întrega activitate persoanelor cu probleme de sănătate care şi-au pierdut total sau parţial capacitatea de muncă şi se încarcă pozitiv scriind poezii şi proză. Dorina Cristea este medic expert la cabinetul de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă care funcţionează pe lângă Casa Judeţene de Pensii Vrancea şi totodată un scriitor care s-a bucurat de cele mai bune referinţe din partea criticilo

La Ciuta, condiţii de Poiană

La Ciuta, condiţii de Poiană

Problemele financiare cu care se confruntă gruparea din Crâng au afectat într-o oarecare măsură programul de pregătire al acesteia, renunţându-se la tradiţionalele cantonamente de pe alte meleaguri, poate mai călduroase. Astfel, conducerea administrativă a Gloriei a „închiriat" pentru două săptămâni Hotelul de la Ciuta, unde condiţiile sunt comparabile cu cele de pe Valea Prahovei.

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 2 zile · comentarii (2)

În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

acum 2 zile · comentarii (0)

Summitul NATO de la Bruxelles a fost unul extrem de zbuciumat, acoperit în torentele de vorbe, imagini şi autopromovare caracteristice Preşedintelui american Donald Trump, care a dominat şi a acoperit mediatic pe deplin summitul. Nu a mai fost vorba despre documente, despre acorduri importante, despre conţinut, ci doar despre Trump, ce a spus Trump, ce a vorbit Trump, ce a modificat Trump, cum a forţat Trump.

acum 5 zile · comentarii (4)

Aflând despre opoziţia la OUG privind amnistia şi graţierea a lui Tăriceanu, Tudorel Toader, Vosganian şi ALDE în general, mulţi au răsuflat uşuraţi. Nu este cazul. Există şi varianta emiterii acestui OUG în pofida opoziţiei ALDE şi a ministrului Justiţiei. Iar toate declaraţiile de azi ale reprezentanţilor ALDE înseamnă: noi n-am fost de acord, să răspundă cei care au dat OUG.

acum 5 zile · comentarii (32)

A trecut şi Consiliul European de vară, de la sfârşitul lunii iunie, şi toată lumea a rămas marcată de dezbaterea prelungită şi încleştarea pe tema refugiaţilor, acolo unde s-a reuşit un acord - bun, prost, insuficient, general, neconcludent - dar totuşi un acord, votat de către toate părţile.

acum 8 zile · comentarii (24)

Probabil că în momentul în care veţi citi aceste rânduri codul administrativ va fi fost deja votat şi adoptat de Parlamentul României. Într-o astfel de situaţie, probabil că puţine vor mai fi soluţiile care să împiedice acest cod să intre în vigoare. Chiar şi cu şanse puţine, nici un efort nu e prea mic sau inutil pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

acum 11 zile · comentarii (5)

Iranul a fost expus într-o operaţiune a forţelor speciale şi serviciilor de informaţii cu acoperire diplomatică după ce a fost implicat într-o tentativă de atentat terorist care a vizat o manifestaţie masivă de protest a opoziţiei iraniene la Paris, în weekendul trecut.

acum 11 zile · comentarii (29)

Chiar dacă pentru o parte din cetăţenii României, manipulaţi zilnic de televiziuni partizane, Laura Codruţa Kovesi este sinonimă cu... nedreptatea, aşa cum pentru o altă parte a societăţii ea este simbolul luptei anticorupţie, recenta revocare trebuie să fie văzută în lumina corectă: revocarea procurorului-şef al DNA nu va însemna nicidecum că România va abandona lupta cu corupţia.

acum 12 zile · comentarii (6)

Alegerile de la Primăria Municipiului Chişinău au fost invalidate. Trei instanţe judecătoreşti s-au pronunţat în acest sens. Fiind fără precedent, suspiciunea de implicare politică în luarea deciziei este îndreptăţită. Aşa cum era de aşteptat, opoziţia, privată de mandatul de primar, a organizat ample mişcări de protest al căror sfârşit nu se întrevede. Alegătorii sunt pe bună dreptate revoltaţi, invocând faptul că li s-a furat dreptul la vot.

acum 18 zile · comentarii (3)

Paul Ionescu, tânărul consilier personal al lui Liviu Dragnea şi purtătorul de cuvânt al Camerei Deputaţilor, a fost audiat ieri ca martor la DIICOT, conform G4Media, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), ajuns după Revoluţie la fundaţiile judeţene pentru tineret, respectiv la Fundaţia pentru Tineret a Municipiului din Bucureşti (FTMB).

acum 18 zile · comentarii (6)

Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost la Mănăstirea Putna şi dacă acest lucru v-a îmbogăţit şi altceva decât colecţia de magneţi de pe frigider. Eu am fost ultima oară ieri şi vreau să povestesc cum a fost, pentru că articolele găsite prin presă sunt lapidare şi nu transmit ceea ce am trăit pe viu.

acum 18 zile · comentarii (27)

Educaţia în România ultimilor 30 de ani a fost constant o „prioritate naţională”. Am auzit recent la susţinerea tezei de doctorat a lui Alin Savu[1] că au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educaţiei din 1990 şi până în prezent cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei, însă fără prea mari rezultate.

acum 18 zile · comentarii (7)

Cu două zile înaintea debutului, cea de-a 50-a ediţie a cunoscutei sărbători oiereşti din Vaideenii Vâlcii, Învârtita Dorului, a fost pusă brutal sub semnul întrebării de o năprasnică furtună şi de un adevărat potop al lui Noe, nemaicunoscute până atunci de bătrânii ciobani ai vestitei aşezări cu chip şi spirit ardelenesc din nordul Olteniei de sub munte.

acum 22 zile · comentarii (0)