Ploile şi topirea zăpezilor fac prăpăd în judeţul Buzău

Ploile şi topirea zăpezilor fac prăpăd în judeţul Buzău

Topirea masivă a zăpezii din zona de deal şi de munte a judeţului Buzău, dar şi ploile abundente din ultimile zile au făcut ca râurile şi pârâurile să fie afectate de viituri cu sloiuri de gheaţă, iar terenurile instabile să o ia la vale. Nimic nu stă în faţa torenţilor de apă, iar localnicii şi autorităţile fac tot ce pot ca să elibereze albiile râurilor de podurile de gheaţă. O dragă de foraj dintr-o balastieră a fo

FOTOGALERIE Buzău: Drumul dintre Pleşeşti şi Pleşcoi a fost închis din cauza surpării unui pod

FOTOGALERIE Buzău: Drumul dintre Pleşeşti şi Pleşcoi a fost închis din cauza surpării unui pod

Zăpada şi ploile din ultimele zile fac ravagii în judeţul Buzău. S-au reactivat alunecările de teren iar podurile şi drumurile cedează urmare a dezgheţului şi a cantităţii mari de apă. Drumul judeţean 203L a fost închis după ce s-a surpat o porţiune din podul care face legătura între localităţile Pleşcoi şi Pleşeşti. Oamenii din zonă sunt disperaţi pentru că acum sunt nevoiţi să ocolească aproape 30 de kilometri pe

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 3 zile · comentarii (4)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 3 zile · comentarii (7)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 5 zile · comentarii (46)

Diseară mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, 10 august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie“.

acum 8 zile · comentarii (21)

Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

acum 8 zile · comentarii (4)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 10 zile · comentarii (26)

De câţiva ani buni, premierul Viktor Orban şi-a făcut un obicei în a veni la Băile Tuşnad pentru a vorbi despre rolul Ungariei în Europa, viitorul Uniunii Europene, relaţiile ţării sale cu vecinii şi modul în care vede situaţia comunităţilor maghiare din afara frontierelor naţionale, cu referiri şi direcţii de acţiune pentru minoritatea maghiară din România.

acum 17 zile · comentarii (43)

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a fost resemnificată după căderea comunismului prin lupta împotriva terorismului, declanşată după atentatele din 11 septembrie 2001. Ţinând cont că „războiul împotriva terorii“ declanşat de George W. Bush viza Orientul Mijlociu, iar Turcia, fiind singura ţară musulmană (Albania a intrat în NATO în anul 2009), a jucat un rol crucial în această ofensivă.

acum 17 zile · comentarii (8)

Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

acum 22 zile · comentarii (4)