VIDEO Buzău: Asalt la magazinele "de vise"

VIDEO Buzău: Asalt la magazinele

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi de la Combaterea Criminaltăţii împreună cu inspectorii OPC au verificat şapte magazine de vise din judeţ. Poliţiştii au stabilit că patru puncte de lucru ale unor societăţi comerciale nu mai efectuează activităţi de comercializare a produselor etnobotanice, aceştia şi-au închis afacerile în urmă cu 10 zile.

Buzău: Factura la deszăpezire revoltă autorităţile locale

Buzău: Factura la deszăpezire revoltă autorităţile locale

Ninsorile abundente din acest an au muşcat serios din bugetul autorităţilor locale, sumele fiind mai mari decât cele preconizate. Peste 14.000 de lei pe zi, aceasta este suma cheltuită pentru deszăpezirea din oraş pe luna ianuarie. Această iarnă, încă nesfârşită, costă scump bugetele locale. Pentru prima lună a anului s-au cheltuit 447.000 de lei în municipiu şi 4.000.000 de lei în judeţ.

Buzău: Botoşaniul refuză să joace cu Gloria

Buzău: Botoşaniul refuză să joace cu Gloria

Partida dintre FC Botoşani şi Gloria Buzău este pe punctul de a nu se disputa pe 27 februarie, aşa cum a fost programată oficial, ci o săptămână mai târziu. De fapt începutul returului Ligii a II-a poate fi amânat la solicitarea mai mutor cluburi, din cauza terenurilor impracticabile.

Buzău: Revista Presei Locale

Buzău: Revista Presei Locale

Ziarele buzoiene tratează în ediţia de marţi 16 februarie, subiecte de actualitate cum ar fi cele legate de problemele generate de inundaţiile care au făcut ravagii în ultimele zile precum şi bugetul subţire alocat activităţilor sportive care au ajuns deja la limita supravieţuirii.

Buzău: Pensionarii cer abonamente pe autobuzele primăriei

Buzău: Pensionarii cer abonamente pe autobuzele primăriei

Şi-au deteriorat cărţile de identitate şi talonul de pensie, scoţându-le mereu din buzunare când merg cu autobuzul. Acesta este motivul pentru care un grup de pensionari va merge în audienţă la primarul municipiului, pentru a-i cere ca, pe viitor, beneficiarii de gratuităţi la transportul în comun să primească legitimaţii.

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 3 zile · comentarii (4)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 3 zile · comentarii (7)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 5 zile · comentarii (46)

Diseară mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, 10 august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie“.

acum 8 zile · comentarii (21)

Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

acum 8 zile · comentarii (4)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 10 zile · comentarii (26)

De câţiva ani buni, premierul Viktor Orban şi-a făcut un obicei în a veni la Băile Tuşnad pentru a vorbi despre rolul Ungariei în Europa, viitorul Uniunii Europene, relaţiile ţării sale cu vecinii şi modul în care vede situaţia comunităţilor maghiare din afara frontierelor naţionale, cu referiri şi direcţii de acţiune pentru minoritatea maghiară din România.

acum 17 zile · comentarii (43)

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a fost resemnificată după căderea comunismului prin lupta împotriva terorismului, declanşată după atentatele din 11 septembrie 2001. Ţinând cont că „războiul împotriva terorii“ declanşat de George W. Bush viza Orientul Mijlociu, iar Turcia, fiind singura ţară musulmană (Albania a intrat în NATO în anul 2009), a jucat un rol crucial în această ofensivă.

acum 17 zile · comentarii (8)

Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

acum 22 zile · comentarii (4)