Dinamo Bucureşti-Dacia Buzău 3-0 (10, 15, 17)

Dinamo Bucureşti-Dacia Buzău 3-0 (10, 15, 17)

O nouă etapă, acelaşi deznodământ. Dacia s-a deplasat cu gânduri mari la Bucureşti, sperând să obţină măcar un set din confruntarea cu Dinamo, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 17-a, a campionatului regulat al Diviziei A1 la volei masculin. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg.

Buzău: S-au făcut de râs în faţa ultimei clasate

 Buzău: S-au făcut de râs în faţa ultimei clasate

Stabilitate financiară, condiţii bune de pregătire şi lovitură de imagine reuşită după cooptarea în Consiliul de Administraţie a unor oficialităţi locale. Acestea sunt doar câteva din „ingredientele" pe care şi le doreşte orice echipă, indiferent de ramura sportivă, pentru a avea o evoluţie constant bună într-o competiţie.

Şi oficialităţile buzoiene sărbătoresc ziua îndrăgostiţilor

Şi oficialităţile buzoiene sărbătoresc ziua îndrăgostiţilor

Ce este mai importantă: iubirea şi pasiunea eternă sau o companie pe termen lung, cum îşi răsfaţă iubitele sau soţiile şi ce înseamnă pentru ei sărbătoarea de Sf Valentin. La aceste intrebari i-am provocat să ne răspundă pe cei care conduc oraşul şi judeţul. Oamenii raspund diferit, cel mai adesea în funcţie de vârstă dar şi de anii pe care i-au petrecut alături fiinţa iubită.

Ploile şi topirea zăpezilor fac prăpăd în judeţul Buzău

Ploile şi topirea zăpezilor fac prăpăd în judeţul Buzău

Topirea masivă a zăpezii din zona de deal şi de munte a judeţului Buzău, dar şi ploile abundente din ultimile zile au făcut ca râurile şi pârâurile să fie afectate de viituri cu sloiuri de gheaţă, iar terenurile instabile să o ia la vale. Nimic nu stă în faţa torenţilor de apă, iar localnicii şi autorităţile fac tot ce pot ca să elibereze albiile râurilor de podurile de gheaţă. O dragă de foraj dintr-o balastieră a fo

Cu Liviu Dragnea s-a terminat. Şi-a primit pedeapsa, chiar dacă în primă instanţă. Situaţia imposibilă s-a transferat acum asupra PSD. Un partid serios, mare, cu pretenţii în spectrul politic european, acceptă să fie condus de un condamnat penal de două ori? Ultima condamnare, prin contopire cu prima, la 3 ani şi jumătate cu executare.

acum 3 zile · comentarii (34)

Chiar dacă e adevărat că dl. Liviu Dragnea se bucură de răul doamnei Firea, de ruşinea încercată de aceasta în clipa în care şi-a văzut orgoliul făcut zob de huiduielile încasate pe merit pe Arena Naţională, preşedintele PSD nu se prea poate bucura de propriul lui bine. Pentru simplul motiv că acesta nu prea mai există. Cel puţin deocamdată.

acum 2 zile · comentarii (15)

Un parlamentar român obţine anual o leafă brută de 136.600 lei, la care se adaugă alţi 416.112 lei pentru acoperirea unor cheltuieli cum ar fi: chirie locuinţă, carburant auto, diurnă şi funcţionarea cabinetelor parlamentare. Culmea, pentru a justifica banii ei nu trebuie să prezinte facturi, ci doar declaraţii pe propria răspundere cum că au folosit banii în interesul funcţiei.

acum 3 zile · comentarii (19)

Conflictele comerciale sunt în centrul agendei publice internaţionale, ducând în penumbră, ai zice, conflicte militare şi alte rele. Ruptura între Administraţia Trump şi aliaţi la reuniunea G-7 este grăitoare în acest sens. Asistăm la o erodare a multilateralismului în relaţiile comerciale internaţionale (vezi şi textul meu „Ordinea mondială încotro?“).

acum 5 zile · comentarii (7)

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională (EN), prilej pentru un prim bilanţ al situaţiei din învăţământ. Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a VIII-a şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu. Ştiau că nu-l promovează.

acum 5 zile · comentarii (26)

Aflu că acum trei săptămâni s-a sinucis un creator de modă celebru. Cu două săptămâni în urmă s-a sinucis un bucătar celebru – unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii. Nu, nu mă voi întreba în acest text de ce se sinucid oamenii, le las psihologilor această sarcină ingrată, deşi cred că, dacă vrem să descoperim un răspuns corect şi să mergem până la capăt, acest răspuns nu se află pe terenul psihologiei.

acum 5 zile · comentarii (9)

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 6 zile · comentarii (40)

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 10 zile · comentarii (4)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 10 zile · comentarii (8)

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţiile dintre aliaţii euro-atlantici de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a ajuns la gesturi ieşite din uzanţa relaţiilor diplomatice, se schimbă raporturile de putere între membrii Alianţei Atlanticului de Nord, scandalul între SUA şi aliaţii săi europeni creşte constant, în ritmul în care Trump găseşte cuvinte de laudă în exces pentru a-l curta pe Kim Jong-un, noul său posibil prieten şi aliat.

acum 13 zile · comentarii (14)

Deschidem astăzi o rubrică nouă în cadrul paginii LARICS, intitulată „Falsurile lunii“. Cititorul va avea la dispoziţie un set de ştiri false (fake news) selectate din presa din România sau cea internaţională, relevante pentru tendinţele şi stilurile de manipulare publică. Vor fi indicate cu precădere manierele şi tehnicile de falsificare. Rubrica se adresează publicului larg şi are rol propedeutic şi educativ.

acum 13 zile · comentarii (24)

F.H. Hanh începe prin a prezenta cele patru atribute ale bunurilor: 1) descrierea fizică, 2) locaţia, 3) data livrării şi 4) starea de natură. Apoi acelaşi autor defineşte agenţii economici: 1) gospodăria, 2) compania. Cu aceste puncte de start definite, autorul îşi începe critica totală a pieţelor perfecte.

acum 17 zile · comentarii (4)
Postari Recente