VIDEO Buzău: Asalt la magazinele "de vise"

VIDEO Buzău: Asalt la magazinele

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi de la Combaterea Criminaltăţii împreună cu inspectorii OPC au verificat şapte magazine de vise din judeţ. Poliţiştii au stabilit că patru puncte de lucru ale unor societăţi comerciale nu mai efectuează activităţi de comercializare a produselor etnobotanice, aceştia şi-au închis afacerile în urmă cu 10 zile.

Buzău: Factura la deszăpezire revoltă autorităţile locale

Buzău: Factura la deszăpezire revoltă autorităţile locale

Ninsorile abundente din acest an au muşcat serios din bugetul autorităţilor locale, sumele fiind mai mari decât cele preconizate. Peste 14.000 de lei pe zi, aceasta este suma cheltuită pentru deszăpezirea din oraş pe luna ianuarie. Această iarnă, încă nesfârşită, costă scump bugetele locale. Pentru prima lună a anului s-au cheltuit 447.000 de lei în municipiu şi 4.000.000 de lei în judeţ.

Buzău: Botoşaniul refuză să joace cu Gloria

Buzău: Botoşaniul refuză să joace cu Gloria

Partida dintre FC Botoşani şi Gloria Buzău este pe punctul de a nu se disputa pe 27 februarie, aşa cum a fost programată oficial, ci o săptămână mai târziu. De fapt începutul returului Ligii a II-a poate fi amânat la solicitarea mai mutor cluburi, din cauza terenurilor impracticabile.

Buzău: Revista Presei Locale

Buzău: Revista Presei Locale

Ziarele buzoiene tratează în ediţia de marţi 16 februarie, subiecte de actualitate cum ar fi cele legate de problemele generate de inundaţiile care au făcut ravagii în ultimele zile precum şi bugetul subţire alocat activităţilor sportive care au ajuns deja la limita supravieţuirii.

Buzău: Pensionarii cer abonamente pe autobuzele primăriei

Buzău: Pensionarii cer abonamente pe autobuzele primăriei

Şi-au deteriorat cărţile de identitate şi talonul de pensie, scoţându-le mereu din buzunare când merg cu autobuzul. Acesta este motivul pentru care un grup de pensionari va merge în audienţă la primarul municipiului, pentru a-i cere ca, pe viitor, beneficiarii de gratuităţi la transportul în comun să primească legitimaţii.

Buzoienii nu scapă de vremea rea

Buzoienii nu scapă  de vremea rea

Meteorologii nu au veşti prea bune pentru următoarele trei zile. Mâine va continua să ningă în Buzău, mercurul din termometre urcând până la 2 grade Celsius la orele amiezii, iar noaptea va coborî până la minus trei grade Celsius.

Cu Liviu Dragnea s-a terminat. Şi-a primit pedeapsa, chiar dacă în primă instanţă. Situaţia imposibilă s-a transferat acum asupra PSD. Un partid serios, mare, cu pretenţii în spectrul politic european, acceptă să fie condus de un condamnat penal de două ori? Ultima condamnare, prin contopire cu prima, la 3 ani şi jumătate cu executare.

acum 3 zile · comentarii (34)

Chiar dacă e adevărat că dl. Liviu Dragnea se bucură de răul doamnei Firea, de ruşinea încercată de aceasta în clipa în care şi-a văzut orgoliul făcut zob de huiduielile încasate pe merit pe Arena Naţională, preşedintele PSD nu se prea poate bucura de propriul lui bine. Pentru simplul motiv că acesta nu prea mai există. Cel puţin deocamdată.

acum 2 zile · comentarii (15)

Un parlamentar român obţine anual o leafă brută de 136.600 lei, la care se adaugă alţi 416.112 lei pentru acoperirea unor cheltuieli cum ar fi: chirie locuinţă, carburant auto, diurnă şi funcţionarea cabinetelor parlamentare. Culmea, pentru a justifica banii ei nu trebuie să prezinte facturi, ci doar declaraţii pe propria răspundere cum că au folosit banii în interesul funcţiei.

acum 3 zile · comentarii (19)

Conflictele comerciale sunt în centrul agendei publice internaţionale, ducând în penumbră, ai zice, conflicte militare şi alte rele. Ruptura între Administraţia Trump şi aliaţi la reuniunea G-7 este grăitoare în acest sens. Asistăm la o erodare a multilateralismului în relaţiile comerciale internaţionale (vezi şi textul meu „Ordinea mondială încotro?“).

acum 5 zile · comentarii (7)

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională (EN), prilej pentru un prim bilanţ al situaţiei din învăţământ. Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a VIII-a şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu. Ştiau că nu-l promovează.

acum 5 zile · comentarii (26)

Aflu că acum trei săptămâni s-a sinucis un creator de modă celebru. Cu două săptămâni în urmă s-a sinucis un bucătar celebru – unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii. Nu, nu mă voi întreba în acest text de ce se sinucid oamenii, le las psihologilor această sarcină ingrată, deşi cred că, dacă vrem să descoperim un răspuns corect şi să mergem până la capăt, acest răspuns nu se află pe terenul psihologiei.

acum 5 zile · comentarii (9)

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 6 zile · comentarii (40)

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 10 zile · comentarii (4)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 10 zile · comentarii (8)

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţiile dintre aliaţii euro-atlantici de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a ajuns la gesturi ieşite din uzanţa relaţiilor diplomatice, se schimbă raporturile de putere între membrii Alianţei Atlanticului de Nord, scandalul între SUA şi aliaţii săi europeni creşte constant, în ritmul în care Trump găseşte cuvinte de laudă în exces pentru a-l curta pe Kim Jong-un, noul său posibil prieten şi aliat.

acum 13 zile · comentarii (14)

Deschidem astăzi o rubrică nouă în cadrul paginii LARICS, intitulată „Falsurile lunii“. Cititorul va avea la dispoziţie un set de ştiri false (fake news) selectate din presa din România sau cea internaţională, relevante pentru tendinţele şi stilurile de manipulare publică. Vor fi indicate cu precădere manierele şi tehnicile de falsificare. Rubrica se adresează publicului larg şi are rol propedeutic şi educativ.

acum 13 zile · comentarii (24)

F.H. Hanh începe prin a prezenta cele patru atribute ale bunurilor: 1) descrierea fizică, 2) locaţia, 3) data livrării şi 4) starea de natură. Apoi acelaşi autor defineşte agenţii economici: 1) gospodăria, 2) compania. Cu aceste puncte de start definite, autorul îşi începe critica totală a pieţelor perfecte.

acum 17 zile · comentarii (4)
Postari Recente