VIDEO Român vindecat de COVID-19, dar testat pozitiv pentru a doua oară: „Nici domnii doctori nu-şi pot explica“

VIDEO Român vindecat de COVID-19, dar testat pozitiv pentru a doua oară: „Nici domnii doctori nu-şi pot explica“

Arhivă

Doi buzoieni întorşi din Italia au fost depistaţi pentru a doua oară cu COVID-19, după ce au fost internaţi la „Matei Balş” şi fuseseră declaraţi vindecaţi de autorităţile din România. După ce au părăsit spitalul şi au fost plasaţi sub observaţie pentru încă 14 zile, cei doi bărbaţi, de 29 şi, respectiv, 46 de ani, au ieşit din nou pozitiv. Aceştia au fost reinternaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cei doi buzoieni, un bărbat de 46 de ani şi vărul lui, ambii din Pătârlagele, au fost depistaţi pozitiv şi internaţi la INBI Matei Balş în urmă cu o lună, unde fuseseră transferaţi din tabăra de la Arbănaşi.
 
Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ. 
 
”Ca urmare pacienţii au fost externaţi cu recomandarea de autoizolare 14 zile şi retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu. Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienţii sunt asimptomatici şi au fost internaţi”, au explicat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
”Este a şasea oară câd m-au testat. Prima oară a fost în Tabăra de la Arbănaşi, când a ieşit negativ, apoi, la Buzău, a ieşit pozitiv, iar următorul, la 24 de ore, a ieşit negativ. Când m-au transferat la Institutul Matei Balş, la Bucureşti, cele de la Bucureşti au ieşit negative”, spune pacientul de 46 de ani.
Potrivit Prefecturii Buzău, pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienţi care au fost externaţi în data de 26 martie 2020. 
 
Externarea celor doi pacienţi s-a facut în urma recoltării consecutive a două, în cazul primului pacient, respectiv trei probe, la al doilea pacient, ale căror rezultate au fost negative.
 
Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienţi, a sosit pe 7 aprilie 2020 şi a fost pozitiv. Cei doi pacienţi, după externare, s-au izolat împreună la acelaşi domiciliu, fără a avea alţi contacţi. Pacienţii sunt asimptomatici şi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 
 
”Eu mă simt bine, chiar perfect. Temperatura este normală, iar vărul meu este la fel de bine. A stat împreună, mâncăm normal, nu avem greţuri, nu avem temperatură, nu dureri musculare, niciun simptom. Momentan nu-mi pot explica şi nici domnii doctori. Acum mi-au luat analize la sânge, au făcut raze, mi-au luat tensiunea şi urmează să vadă ce tratament îmi dau. Până acum nu mi-au dat niciun tratament”, declară buzoianul de 46 de ani care a fost testat pozitiv pentru a doua oară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: