Pacient cu COVID-19 din spitalul de psihiatrie Săpoca, decedat la o zi după ce a fost diagnosticat

Pacient cu COVID-19 din spitalul de psihiatrie Săpoca, decedat la o zi după ce a fost diagnosticat

Arhivă

Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se extinde rapid. În weekend, a fost raportat şi un deces din rândul pacienţilor pozitivi. Este vorba despre un bărbat de 76 de ani, care a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. La nivelul unităţii medicale a fost demarată o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bărbatul era internat în secţia în care ajung pacienţii aflaţi sub incidenţa Codului Penal. Acesta suferea de Alzheimer dar şi de alte afecţiuni.

Sâmbătă, în urma testului pentru COVID-19, bărbatul a fost depistat pozitiv şi transferat într-un modul special amenajat în curtea spitalului. Medicul de gardă a decis transferarea la o unitate spitalicească de suport COVID, după ce a observat că starea pacientului s-a agravat.

A ajuns la secţia de Pneumoftiziologie de la secţia Conragioase. Medicul care l-a văzut a refuzat însă internarea lui, pe motiv că nu sunt locuri suficiente. Pacientului i s-a prescris tratament şi a fost dus înapoi la Săpoca, unde s-a stins 24 de ore mai târziu.

La nivelul spitalului a fost demarată o anchetă epidemiologică. Cei şase colegi de salon ai bărbatului au fost testaţi, urmând ca rezultatele să fie primite în cel mai scurt timp.

La Ojasca, secţie exterioară a Spitalului Săpoca, sâmbătă au fost anunţate 32 de cazuri de infecţie cu coronavirus. Dintre acestea, 29 cazuri s-au intregistrat in rândul pacienţilor şi 3 in rândul personalului. Duminică, alte 17 îmbolnăviri au fost confirmate la Ojasca. 

Iar luni, o asistentă şi o infirmieră au fost testate pozitiv. Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns la 51. 

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a hotărât izolarea acestor pacienţi pe secţia de la Ojasca, unde a fost amenajat un etaj pentru COVID-19 şi de unde atât pacienţii pozitivi, cât şi contacţii lor direcţi nu au voie să părăsească saloanele. 

Starea lor de sănătate a fost evaluată de către medici; li s-au făcut investigaţii şi s-a decis ca bolnavii cu teste pozitive pentru COVID-19 să fie trataţi pe secţia unde sunt internaţi, mai ales că aceştia prezintă simptome uşoare.

Urmează să fie testat întreg personalul care îşi desfăşoară activitatea pe aceste pavilioane precum şi pacienţii care prezintă simptome specifice COVID-19. De asemenea, s-au aplicat procedurile de curăţenie şi dezinfecţie cu o firmă specializată şi s-au intensificat măsurile de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire a SARS-CoV-2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările