Ortopedia spitalului din Buzău, luată cu asalt de victime ale poleiului de pe trotuare

Ortopedia spitalului din Buzău, luată cu asalt de victime ale poleiului de pe trotuare

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost solicitată, în ultimele zile, mai mult decât în mod obişnuit. Zăpada, gheaţa şi poleiul din municipiul şi judeţul Buzău le-au dat de lucru medicilor ortopezi, care au avut de tratat zilnic câte 20 de pacienţi cu entorse, luxaţii sau chiar fracturi la nivelul mâinilor sau al picioarelor.


În ultimele patru zile, peste 80 de buzoieni au necesitat îngrijire medicală, după ce au alunecat pe gheaţa sau poleiul depuse pe căile pietonale din întreg judeţul.

Cei mai expuşi la astfel de accidente sunt vârstnicii, care au obiceiul de a-şi face cumpărăturile la primele ore ale dimineţii, când încă persistă poleiul format în timpul nopţii. În cele mai grave dintre cazuri, medicii au dispus internarea pacienţilor pentru intervenţii chirurgicale.

Pentru a evita astfel de complicaţii, este recomandat, mai ales vârstnicilor, să se iasă mai puţin din casă atunci când se formează gheaţă sau polei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările