Operaţiune în munţii Buzăului pentru salvarea unui cetăţean accidentat şi rătăcit în pădure

Operaţiune în munţii Buzăului pentru salvarea unui cetăţean accidentat şi rătăcit în pădure

Sursa IJJ Buzău

Jandarmii şi poliţiştii din Nehoiu au declanşat, sâmbătă seară, o misiune de căutare şi salvare a unui bărbat care s-a rătăcit într-o pădure şi s-a panicat după ce s-a rănit la picior. Bărbatul se afla împreună cu mai mulţi prieteni în zona Mlăjet.

Ştiri pe aceeaşi temă


În jurul orei 20.00, prin apel la 112, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Buzău a fost anunţat de un cetăţean că, aflându-se la plimbare în zona împădurită de lângă localitatea Mlăjet împreună cu mai multe persoane, un bărbat de 57 de ani s-a distanţat de grup, plecând cu căţelul de companie la plimbare prin pădure. 

”Observând că nu a revenit după o perioadă de timp, apelantul a precizat că a reuşit să ia legătura telefonică cu bărbatul respectiv, care a comunicat că este rănit la un picior şi că nu ştie unde se află, imediat după aceasta convorbirea întrerupându-se, nemaiputând fi contactat ulterior”, spun reprezentanţii Jandarmeriei Buzău.

Imediat, în zonă a fost direcţionată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu, cu echipament adecvat intervenţiei în astfel de situaţii, precum şi efective din cadrul ISU şi IPJ Buzău.

După aproximativ 40 de minute de la primirea apelului, persoana a fost găsită de către jandarmii montani, care i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, fiindu-i aplicată o atelă pentru a-i imobiliza piciorul, astfel încât să fie transportat în siguranţă. 

Ulterior, persoana rănită a fost transportată de către jandarmii montani cu targa din dotare pe o distanţă de  aproximativ un kilometru, până în locul în care a putut ajunge autospeciala SMURD, care a efectuat ulterior deplasarea la Spitalul Orăşenesc Nehoiu pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările