Oferte atractive ale pensiunilor din Buzău, pentru sejurul de Paşte

Oferte atractive ale pensiunilor din Buzău, pentru sejurul de Paşte

Cabanele de pe malul lacului Mocearu

Pentru că până la Paşte nu mai e mult, proprietarii pensiunilor din judeţul Buzău se întrec, deja, în oferte care mai de care mai atractive. Aceştia pregătesc turiştilor diverse surprize culinare iar preţurile nu sunt de speriat. Pensiunile din Buzău îi invită pe turişti de sărbătorile de Paşte să descopere aceste meleaguri şi oamenii lui, să guste cârnaţii de Pleşcoi, babicul şi ceapa "de apă", vinurile de pe Dealul Istriţa şi ţuica de la munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Turiştii care vor să petreacă Paştele pe Valea Slănicului pot apela serviciile Pensiunii Lacul Mocearu, din comuna Lopătari. Aici, în perioada Paştelui, preţul unei nopţi de cazare este de 120 de lei. Pensiunea, care se află chiar pe malul Lacului Mocearu, are 12 camere în cabane din lemn şi mai sunt câteva libere. 
 
Turiştii care vor să petreacă Paştele în apropierea Vulcanilor Noroioşi pot opta pentru Pensiunea Casa Matei din Berca. 420 de lei de persoană costă un sejur de trei nopţi, cazare cu mic dejun, gustare tradiţională în noaptea de Înviere şi masa festivă de Paşti. 
 
De aici, turiştii pot face vizite la Vulcanii Noroioşi, obiectiv aflat la 16 kilometri distanţă. Pe raza comunei Berca se află satul Pleşcoi, renumit pentru cârnaţii tradiţionali care îi poartă numele.
 
Ofertă bogată de Paşte există şi în staţiunea Sărata Monteoru, aflată la 25 de kilometri distanţă de municipiul Buzău. La pensiunile Olga şi Caprice, o noapte de cazare, în perioada sărbătorilor pascale, costă 135 de lei, în timp ce la pensiunea Casa cu tei, tariful este de 150 de lei pe noapte, în toate cele trei oferte, în preţ fiind inclusă cazare cu pensiune completă, plus o masă festivă. 
 
Staţiunea Sărata Monteoru este recunoscută pentru apele termale bogate în proprietăţi curative, tratamentele cu nămol având beneficii multiple pentru problemele de ordin medical. În această staţiunea însă nu doar apele termale ajută corpul să se refacă ci şi liniştea insuflată de peisajul creat parcă pentru a oferi o oază de vitalitate.
 
Turiştii care vor să petreacă Paştele într-un ţinut sălbatic, departe de cizilizaţie, au posibilitatea să se cazeze la Pensiunea Varlaam, din comuna Gura Teghii, aflată la poalele Vârfului Penteleu. O noapte de cazare all-inclusive la Pensiunea Varlaam costă 125 de lei, de persoană. De aici, turiştii se pot alege drumeţii spre Lacul Vulturilor, spre Masivul Podul Calului sau spre Cabana şi staţia meteo de pe Vârful Penteleu (1770 m), cel mai înalt vârf din Muntii Buzăului.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: