O femeie infectată cu noul coronavirus după ce a fost vaccinată cu schema completă a murit la Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţial, a fost internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă.  FOTO: Unsplash
Iniţial, a fost internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă.  FOTO: Unsplash

O femeie de 51 de ani din Bucureşti, vaccinată anti-COVID cu schema completă, a murit în Spitalul Judeţean Buzău, unde fusese transferată pe un loc la Terapie Intensivă.

Surse medicale au declarat, vineri, că femeia de 51 de ani din Bucureşti avea hipertensiune arterială şi obezitate şi fusese infectată cu SARS-COV2. Iniţial, fusese internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă. 

Când a ajuns la spitalul din Buzău, femeia era deja în stare gravă, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Aceasta era vaccinată anti-Covid complet.

La Spitalul Judeţean Buzău, vineri, nu mai este niciun loc la Terapie Intensivă, toate cele 8 paturi destinate pacienţilor COVID în stare critică fiind ocupate. La Râmnicu Sărat, din cele 5 paturi la ATI mai sunt 3 libere. 

Medicii infecţionioşti din Buzău  spun că vârsta celor care ajung la spital acum, din cauza coronavirusului, este mai scăzută decât la valurile anterioare ale pandemiei. 

De altfel, cel mai tânăr pacient din Buzău care a ajuns la ATI are doar 31 de ani, fără afecţiuni medicale anterioare, şi care a suferit în urma infecţiei cu coronavirus o afectare pulmonară de 80-85 la sută. În urma tratamentului administrat pe o durată de peste 3 săptămâni, bărbatul şi-a revenit,  fiind mutat pe secţie, însă în continuare starea sa de sănătate este precară, fiind foarte sensibil la efort. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite