O elevă din Colegiul Hasdeu a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din Japonia

O elevă din Colegiul Hasdeu a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din Japonia

Buzoianca Diana Gabriela Oprea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, a obţinut o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, competiţie desfăşurată în perioada 20-27 august, în Japonia.


Lotul olimpic al României a cucerit trei medalii de argint şi o medalie de bronz la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad — IESO), desfăşurată în localitatea japoneză Tsu, în perioada 20-27 august.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Ploieşti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanţa) şi Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ din Iaşi). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’ din Buzău) a fost medaliată cu bronz.

La Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: