O buzoiancă i-a dat toţi banii din casă unei necunoscute, după ce a fost anunţată că fiul ei a suferit un accident rutier

O buzoiancă i-a dat toţi banii din casă unei necunoscute, după ce a fost anunţată că fiul ei a suferit un accident rutier

Escrocheriile prin metoda accidentul fac în continuare victime printre bătrâni, în ciuda numeroaselor campanii organizate de oamenii legii. O bătrână din Buzău i-a oferit unei necunoscute o sumă mare de bani, convinsă fiind pe moment că vor ajunge la fiul ei, rănit într-un accident.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bătrâna a fost sunată în miezul nopţii de o femeie pentru a o anunţa că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani. Trezită din somn, octogenara nu a realizat că este o înşelătorie şi i-a dat toţi banii din casă. 

Potrivit Poliţiei, la data de 21 iulie, în jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi despre faptul că o femeie în vârstă de 80 de ani, din localitate, ar fi fost înşelată de o persoană necunoscută prin metoda „accidentul”.

De îndată au fost luate măsuri operative, iar persoana bănuită, o buzoiancă în vârstă de 38 de ani, a fost depistată în flagrant, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza municipiului Buzău.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, asupra femeii au fost identificate sumele de 800 de lei şi 700 de euro, susceptibile că proveneau din comiterea infracţiunii, precum şi alte mijloace de probă ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Recomandările Poliţiei:

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare, prin mijloace ilicite, sunt din ce în ce mai complexe. 

Pentru a putea lua cele mai bune decizii atunci când vă aflaţi în situaţii ce vă pot crea prejudicii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău vă recomandă:

* Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care primiţi telefoane sau mesaje prin care vi se solicită să trimiteţi bani pentru a ajuta o rudă implicată într-un accident rutier, pentru a intra în posesia unui premiu, ori pentru a beneficia de un serviciu la un preţ prea bun ca să fie adevărat. 
* Dacă aţi primit un telefon prin care vi se solicită să trimiteţi bani pentru a ajuta o rudă implicată într-un accident rutier, verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. 
* Poliţia sau Parchetul nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo. 
* Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
* Pentru a împiedica ,,documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. 
* Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
* În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările