VIDEO O barcă s-a răsturnat, pe râul Buzău, iar doi bărbaţi sunt daţi dispăruţi

VIDEO O barcă s-a răsturnat, pe râul Buzău, iar doi bărbaţi sunt daţi dispăruţi

Căutările sunt în toi

Căutări disperate pentru găsirea a doi bărbaţi căzuţi de pe o plută în râul Buzău. Peste 50 de pompieri, poliţişti şi jandarmi din judeţele Buzău şi Brăila şi sute de localnici au luat la pas malurile râului pentru a-i căuta pe dispăruţi, însă până la lăsarea întunericului trupurile lor nu au fost găsite. În ajutor a fost solicitat un elicopter Smurd care a survolat la mică înălţime zona.

 
Cinci localnici din satul buzoian Moşeşti s-au urcat pe o plută improvizată pe care o foloseau zilnic pentru a traversa râul Buzău de pe un mal pe celălalt. Fără să ţină seama că râul era învolburat au plecat spre stâna unde îşi ţineau animalele pentru a lua laptele. 
 
Râul al cărui debit a crescut mult din cauza ploilor abundente a fost însă necruţător. Pluta s-a răsturnat iar cei cinci oameni s-au pierdut în apele agitate.
 
Dintre cei cinci bărbaţi, doi au reuşit cu greu să iasă la mal iar fiul proprietarului stânei s-a prins de un bidon din plastic şi a ieşit şi el. Niciunul nu ştia să înoate. Proprietarul stâneide 39 de ani, şi un angajat, în vârstă de 31 de ani, nu au mai reuşit să iasă la suprafaţă.
 
Pluta ruptă de forţa apei a fost găsită la un kilometru în aval, între tufişuri, de un alt localnic. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii dar şi localnicii care îi ştiau pe cei doi dispăruţi au luat la pas malurile.
 
Au fost aduse şi bărci pneumatice însă nu au fost lansate la apă din cauza vitezei mari a râului.
 
Un elicopte SMURD a survolat minute în şir zona, însă fără succes. Întunericul i-a fortat pe salvatori să renunţe pe timpul nopţii la căutări. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: