Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei renunţă la maşinile scumpe din parcul său auto

Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei renunţă la maşinile scumpe din parcul său auto

Fostul Arhiepiscop, alături de limuzina cu care a circulat în ultimii ani                              FOTO Arhivă

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei vinde câteva maşini din parcul său auto, inclusiv limuzina Mercedes achiziţionată în 2008 cu aproximativ 100.000 de euro. Înaltpreafinţia Sa Ciprian Câmpineanul este de părere că maşinile de lux reprezintă opulenţă faţă de nivelul de trai scăzut al credincioşilor, scriu mai multe site-uri de ştiri.


Potrivit acestora, noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei este decis să renunţe la maşinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei, care au costat în total aproximativ 200.000 de euro. 

Surse din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei spun că vor fi scoase la vânzare trei autoturisme, inclusiv limuzina Mercedes, întrucât relieful zonei Buzău - Vrancea nu justifică existenţa unor astfel de autovehicule, ci a unora de teren. 

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au formulat şi o reacţie la materialele din presa centrală, care nu conţine însă şi detalii despre vânzarea maşinilor.

”În ceea ce priveşte necesitatea vânzării unor maşini din parcul auto al Arhiepiscopiei, Permanenţa Consiliului Eparhial – luând în considerare buna desfăşurare a activităţilor specifice – a luat deciziile care se impuneau. Drept urmare, apreciem grija reprezentanţilor presei pentru activitatea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, dar îi rugăm ca, pe viitor, înainte de a publica unele informaţii, să verifice mai întâi autoritatea şi autenticitatea surselor care le furnizează, pentru că lipsa informării duce la dezinformare şi manipulare, lucru de nedorit de Biserică şi, cu atât mai puţin, de opinia publică”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Limuzina Mercedes, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, a fost achiziţionată în 2008. Încă de atunci, au existat voci în spaţiul public care au criticat cumpărarea acestei maşini, într-o perioadă de criză economică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: