Norvegienii finanţează proiecte de îmbunătăţire a vieţii romilor din Buzău

Norvegienii finanţează proiecte de îmbunătăţire a vieţii romilor din Buzău

Norvegienii investesc în bunăstarea romilor, ca să nu mai aibă motive să-şi părăsească ţara

Primăria Buzău beneficiază de sprijin financiar din partea autorităţilor din Oslo, capitala Norvegiei, pentru dezvoltarea unui proiect de îmbunătăţire a pregătirii şi nivelului de educaţie în rândul romilor. La 900.000 de euro se ridică ajutorul nordicilor, destinat Buzăului, iar primii vizaţi de proiectul de educare şi pregătire vor fi copiii de etnie romă din familiile care locuiesc pe Aleea Grădinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


La început, se va pune accent pe încurajarea copiilor romi să meargă la şcoală. Astfel, va fi amenajat un Centru de zi pentru elevii Şcolii Nr. 14, din Simileasca, unde beneficiarii vor primi, la prânz, o masă caldă.

Acest mod de a stimula prezenţa la cursuri a fost deja adoptat în cazul a 40 de elevi şi a dat rezultate, iar pe viitor se va extinde la toţi cei 700 de şcolari înscrişi la unitatea de învăţământ.

Noi sperăm că acest proiect care va fi dezvoltat împreună cu partenerii din Norvegia să sprijine comunitatea romă de la nivelul municipiului Buzău dar în special din zona Aleea Grădinilor pentru a creşte nivelul de educaţie din rîndul elevilor de etnie romă din această zonă şi de a creşte angajabilitatea persoanelor de etnie romă din Aleea Grădinilor în condiţiile în care ei nu prea deţin calificări profesionale care să le facă posibile accesul pe piaţa muncii“, declară Călin Iosif, consilier al primarului municipiului Buzău.

Partenerii norvegieni au hotărât să îşi îndrepte investiţiile spre Buzău, după ce au constatat că o mare parte dintre romii care bântuie pe străzile din Oslo provin din această zonă.

“Foarte mulţi romi care se află acum în Oslo sunt din această zonă din Buzău, chiar de pe Aleea Grădinilor. Acesta este de fapt motivul pentru care ne-am îndreptat către Buzău. Pentru a îmbunătăţi condiţiile populaţiei rome la nivel naţional nu numai pentru cei care migrează către ţările nordice, dar şi pentru a-i ajuta să se dezvolte ca şi comunitate aici în ţara de origine”, a precizat Anna Hossess, şefa departamentului Relaţii Internaţionale al Primăriei Oslo.

Citeşte şi:

Serviciu nou creat de Primăria Buzău, pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi

VIDEO Drifting cu tractorul, printre nămeţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările