Nicoleta Radu, pianistă în devenire şi vicecampioană naţională la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta este pianistă şi pugilistă
Nicoleta este pianistă şi pugilistă

Nicoleta Elena Radu, pianista din Liceul de Arte Buzău care practică boxul, a obţinut argintul la campionatul naţional feminin, de la Năvodari. În finală, pugilista de 17 ani a pierdut în faţa unei sportive experimentate, componentă a lotului naţional.

Zilele trecute, pugilista Nicoleta Radu a concurat la tineret, categoria 54 de kilograme. Premiul obţinut la competiţia din Constanţa i-a fost dedicat tatălui ei, în grija căruia a rămas după despărţirea părinţilor.

”Am câştigat semifinala din prima repriză, cu o fată din Ploieşti, iar în finală am boxat cu o sportivă care face parte din lotul naţional”, ne-a precizat sportiva din Buzău.

Nicoleta a strâns până acum patru medalii la competiţii naţionale. A luat aurul la Cupa României 2020, medalii de bronz la Cupa României şi campionatul naţional din 2020, iar zilele trecute a devenit vicecampioană naţională, după gala de la Năvodari.

La 17 ani, Nicoleta Elena Radu îmbrăţişează două pasiuni diametral opuse. Dimineaţa se antrenează la sala de box, iar după-amiază studiază pianul la Liceul de Arte ”Margareta Sterian”. 

Cu aceleaşi mâini delicate care mângâie clapele pianului, Nicoleta loveşte sacul de box şi adversarii pe care-i întâlneşte în ring. În sala de box, se antrenează alături de o campioană mondială, Steluţa Duţă, pe urmele căreia vrea să-i calce. 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite