Muzeul Judeţean Buzău lansează o provocare pentru toţi buzoienii pasionaţi de lectură

Muzeul Judeţean Buzău lansează o provocare pentru toţi buzoienii pasionaţi de lectură

Sursa fotostefan.ro

Proiectul intitulat “Carte de dat, carte de luat” îşi propune promovarea lecturii printr-un mod cu totul inedit. Mai multe vitrine cu cărţi vor fi agăţate pe copacii din Parcul Crâng, iar buzoienii se vor putea “servi la liber” cu lecturi cât mai diversificate. De asemenea, doritorii au posibilitatea sa completeze colecţiile cu cărţi din biblioteca proprie.


Muzeul Judeţean Buzău le pregăteşte o surpriză buzoienilor. Opt vitrine pline cu cărţi vor fi instalate, săptămâna viitoare, pe aleea principală a Parcului Crâng, iar buzoienii vor fi liberi să-şi aleagă lectura preferată. Volumele vor putea fi citite în parc sau luate acasă, în funcţie de preferinţa fiecăruia, iar apoi, returnate.
 
Pe lângă fondul literar pus la dispoziţie de Muzeul Judeţean, toţi buzoienii sunt invitaţi să contribuie cu cărţi pentru a le împărţi cu iubitorii de lectură. Proiectul se adresează şi celor care nu îşi permit să cumpere o carte din librării.

Toate cartile vor avea o stampila pe care este inscriptionată denumirea proiectului, Carte de dat, carte de luat” , pentru a putea fi identificate.

Iniţiatorii proiectului doresc să creeze o punte între pasionaţii de lectură, indiferent de statutul social al acestora. Dacă va avea succes, biblioteca în aer liber din Parcul Crâng va functiona in fiecare an, în perioada verii.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: