Muncitori asiatici, puşi să păzească noaptea şantierul în care lucrează. Ce sancţiuni au fost date

Muncitori asiatici, puşi să păzească noaptea şantierul în care lucrează. Ce sancţiuni au fost date

Arhivă

Poliţişti şi jandarmi buzoieni au descoperit, în timpul unui control, mai mulţi muncitori asiatici care stăteau de pază noaptea pe şantierul de la Colegiul Mihai Eminescu, obiectiv aflat în curs de renovare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii buzoieni însoţiţi de jandarmi au dat amenzi de peste 10.000 lei după verificarea mai multor agenţi de pază. Acţiunea a avut loc între orele 23.00 şi 03.00 dimineaţa şi a vizat o sută de agenţi de pază.
 
De asemenea, au efectuat verificări având ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor care se pot produce în incinta societăţilor comerciale cu obiect de activitate cazarea persoanelor în hoteluri, moteluri, pensiuni, vile turistice.
 
Au fost controlate 87 de obiective, respectiv unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale. Un număr de 19 angajaţi ai unor firme de pază au fost sancţionaţi contravenţional pentru abateri săvârşite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Au fost efectuate 42 de testări cu aparatul etilotest. Doi dintre cei sancţionaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau, cu toate că aceştia aveau obligaţia de a asigura paza obiectivului”, precizează reprezentanţii IPJ Buzău. 
 
Persoanele sancţionate asigurau paza la două societăţi comerciale din zona industrială a municipiului Buzău. Inclusiv firma care execută lucrările de reabilitare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a primit amenzi. Asta, deoarece oamenii legii au constatat că paza era asigurată de cetăţeni taiwanezi angajaţi pentru lucrările de construcţie. 
 
„O societate comercială care execută lucrările de reabilitare la o unitate de învăţământ din municipiul Buzău a fost sancţionată contravenţional pentru neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc, precum şi pentru faptul că în serviciul de pază sunt cetăţeni din spaţiul extracomunitar”, precizează IPJ Buzău.
 
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 10.700 lei. Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările