Muncitor buzoian decedat într-un accident de muncă produs în statul african Eritreea

Muncitor buzoian decedat într-un accident de muncă produs în statul african Eritreea

Marian Ciobanu a murit după ce a fost lovit de o macara Foto Facebook.com

Un buzoian de 53 de ani şi-a pierdut viaţa la mii de kilometri depărtare de ţară. Era angajat al unei firme de construcţii din Timişoara iar patronul, italian, se ocupă  de toate formalităţile de repatriere a trupului bărbatului. Familia va fi despăgubită de firmă dacă anchetatorii vor stabili că muncitorul şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă.


Marian Ciobanu plecase În statul african Eritreea  cu  firma din Timişoara Euromontaj Tim SRL, în urmă cu aproape un an. Lucra chiar în capitala ţării, Asmara, la construcţia unor blocuri de locuinţe. 

De profesie lăcătuş, bărbatul a preferat, spune mama sa,  să muncească într-o ţară necunoscută tocmai pentru a câştiga mai mulţi bani. Toate veniturile strânse în Eritreea erau pentru fiicele sale care tocmai au absolvit facultatea.

Muncitorul urma să se întoarcă acasă în luna august însă miercuri a avut neşansa să fie lovit de o macara în timp ce se afla pe o schelă, la 12 metri înălţime. Patronul său spune că bărbatul era angajat cu forme legale de muncă.

Gianluca Continelli, patronul firmei, spune ca muncitorul a murit la spital la doar 10 minute după ce a fost internat. El a fost cel care a sunat-o pe soţia angajatului pentru a-i da cumplita veste şi tot el se va ocupa împreună cu reprezentanţii consulari de repatrierea victimei. Mama buzoianului spune că fiul său era singurul ei ajutor la bătrâneţe.

Inspectorii de muncă vor trebui să facă lumină în privinţa modului în care şi-a găsit sfârşitul buzoianul. Dacă se va constata că a fost victima unui accident de muncă, familia buzoianului va primi despăgubirile prevăzute în contractul de muncă de la Casa de Pensii Buzău care vor fi, cel mai probabil, în cuantum de 10.000 de lei. Şi soţia acestuia va beneficia de o pensie de urmaş pe viaţă pentru că este şomeră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: