Munca la negru, fenomen greu de stopat la Buzău

Munca la negru, fenomen greu de stopat la Buzău

Arhivă

Numai anul trecut, inspectorii de muncă au descoperit peste 400 de persoane care munceau fără contracte legale. Din cauza unor patroni furioşi că sunt supuşi verificărilor, inspectorii ITM sunt însoţiţi tot mai frecvent de poliţişti şi jandarmi. Domeniile unde există cei mai mulţi angajaţi fără forme legale sunt construcţiile şi serviciile.


Munca la negru continuă să fie o problemă în judeţul Buzău. Inspectorii de muncă fac zilnic controale, mai ales în construcţii şi servicii, domenii în care patronii recurg cel mai des la angajarea fără forme legale.

Din cauza agresivităţii unor patroni, inspectorii de muncă au fost însoţiţi la multe controale de către poliţişti şi jandarmi.

Şi în 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău va demera controale permanente pentru depistarea muncii la negru. Reprezentanţii Prefecturii Buzău au solicitat conducerii Inspectoratului de Muncă să controleze din nou firmele care au fost găsite cu nereguli grave în ceea ce priveşte munca la negru.

Controalele realizate anul trecut au arătat că aproape 400 de persoane din judeţul Buzău munceau fără forme legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: