Motivul pentru care primarul Buzăului a desfiinţat cea mai importantă echipă de fotbal din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Sport Club Municipal Gloria Buzău anunţă retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul naţional al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19 ianuarie 2021, după infomarea, în prealabil, a Federaţiei Române de Fotbal.

Conform unui comunicat semnat de Ion Cazan, directorul SCM Gloria Buzău, măsura desfiinţării a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul şi regulamentele Federaţie Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal.

”Conducerea clubului doreşte să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii şi Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărţiţi în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licenţă PRO, A, B şi C”, se arată în comunicatul transmis de club.

Cauza principală o constituie criza economică provocată de pandemia de coronavirus, care a dus la încasări sub aşteptări la bugetul local. „Conform estimărilor, în 2021 vom avea încasări reduse la primărie de 6 milioane de euro. Facem economii acolo unde putem, trebuie să ne încadrăm în buget”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Fotbaliştii echipei de seniori a clubului SCM Gloria Buzău vor deveni liberi de contract şi vor putea semna cu alte echipw. Sportivii au primit vestea desfiinţării înainte să plece în cantonament la Sărata Monteoru.

”Am muncit cu toţii, aceşti copiii au muncit de un an şi jumătate, în condiţiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, şi acum, când am ajuns la nivelul ăsta, să desfiinţeze echipa? Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat”, a fost reacţia antrenorului echipei Gloria Buzău, Ilie Stan, pentru Pro Sport.

Conducerea SCM Gloria Buzău menţionează că la nivelul municipiului Buzău ”se va continua cu îmbunătăţirea şi modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiţii, realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău”. 

Printre acestea, sunt menţionate Sala Polivalentă din Buzău şi Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii şi Juniori.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite