Motivul pentru care poliţiştii locali din Buzău vin la serviciu în haine civile

Motivul pentru care poliţiştii locali din Buzău vin la serviciu în haine civile

Mai mulţi consilieri locali i-au sesizat recent primarului că, în ultima vreme, poliţiştii locali din Buzău au dispărut de pe străzile urbei. Au aflat de la edilul-şef că sunt în continuare la fel de prezenţi, însă nu în uniformă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primarul Constantin Toma le-a explicat care este motivul pentru care tot mai puţini poliţişti locali sunt văzuţi pe stradă: ei acţionează în civil, ca o nouă strategie de combatere a infracţionalităţii în municipiu.

Poliţiştii locali din Buzău sunt trimişi de primar să patruleze îmbrăcaţi civil, ca să îi prindă în flagrant pe cei ce lasă pe trotuare mucuri de ţigară sau coji de seminţe, pe cei care fac scandal sau pe buzoienii care săvârşesc acte de vandalism.
 
Totodată, conducerea Primăriei Buzău anunţă că poliţiştii locali nu vor mai patrula noaptea, ci vor acţiona punctual, în urma sesizărilor primite la dispeceratul instituţiei.

Una dintre „victimele” poliţiştilor locali sub acoperire este un tânăr aflat sub influenţa drogurilor, care zăcea pe o băncuţă într-un parc buzoian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: