VIDEO Motivul pentru care pescarii sportivi din Buzău mai au de aşteptat până să-şi arunce undiţele în Dunăre

VIDEO Motivul pentru care pescarii sportivi din Buzău mai au de aşteptat până să-şi arunce undiţele în Dunăre

Din poartă în poartă. Aşa sunt plimbaţi unii amatori de pescuit sportiv care şi-au propus să îşi încerce undiţele pe malul Dunării. La Buzău, la biroul care eliberează permisul de pescuit nu lucrează nimeni. Nici filiala regională a Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură Muntenia nu poate elibera permise, din simplul motiv că stocul tipărit a fost deja epuizat, iar un alt stoc nu a fost livrat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Buzoianul Helios Tăciuleţ este un pescar impatimit de mic copil, iar pasiunea l-a impins sa caute noi provocari. Asa s-a indragostit de Dunare, unde şi-a incearcat unditele de multe ori. Anul acesta nu a mai avut insa noroc. 
 
A mers la biroul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură de la Buzau, pentru a obtine un permis care îi permite să pescuiască gratuit pe Dunăre, dar s-a lovit de usi inchise.
 
Şi astăzi, bărbatul a făcut cale-ntoarsă de la usa inchisa a biroului Agentiei si nimeni n-a putut să-i dea vreo informaţie. Anul trecut, pescarul buzoian obtinuse permisul ANPA foarte usor, de la acelasi birou, doar pe baza unei copii a actului de identitate.
 
Contacţaţi de reporteri, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură au precizat că punctul de lucru de la Buzău este inchis temporar deoarece persoana care se ocupa de eliberarea permiselor de pescuit a ieşit la pensie. Mai mult, Agentia nu poate elibera permise, pe moment, din simplul motiv că stocul tipărit a fost deja epuizat iar un alt stoc nu s-a livrat. In acest conditii, buzoianul nu poate pescui pe Dunăre, oricat si-ar dori. In caz contrar, el risca sa fie acuzat de braconaj si amendat de oamenii legii.
 
Agenţia Naţionala de Pescuit şi Acvacultură a emis şi un comunicat prin care menţionează că pescarii sportivi pot desfăşura activităţi de pescuit recreativ pe Dunăre şi braţele sale, Marea Neagră şi habitatele piscicole naturale, în baza permiselor de pescuit emise şi eliberate de institutie pentru anul 2017. ANPA a recurs la această variantă, deoarece al doilea lot de permise de pescuit recreativ pentru anul 2018, va fi disponibil dupa procedura de achiziţie publică, care se află în derulare.
 

citeste totul despre: