Motivul pentru care în parcurile unui oraş din România vor fi expuse permanent răsaduri de flori şi legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Standurile vor conţine principalele  varietăţi de legume şi flori FOTO I Bunilă.
Standurile vor conţine principalele  varietăţi de legume şi flori FOTO I Bunilă.

Elevii din Buzău vor avea ocazia să pătrundă în tainele horticulturii în cadrul orelor în aer liber pe care le vor avea din toamnă, ca măsură impusă de pandemia de coronavirus. Spaţiile sunt în curs de amenajare în cele trei parcuri mari ale oraşului.

În Parcul Tineretului din Buzău, chiar în spatele amfiteatrului, a fost amenajat deja un perimetru cu paturi de flori şi legume, unde elevii vor avea posibilitatea să vadă pe viu cum cresc plantele şi cum se îngrijesc.

„Am început să montăm aceste culturi de legume, de flori, în straturi înălţate, astfel încât elevii să poată vedea cum creşte o floare, cum creşte o legumă, să le îngrijească, iar după ce ajung la maturitate să poată chiar prepara o hrană sănătoasă”, spune primarul Buzăului, Constantin Toma. 

Amenajarea respectivă face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei municipiului Buzău, care vizează toate cele trei parcuri mai sus enumerate.

„Acestea vor fi şi centre de educaţie permaculturală şi hrană sănătoasă. Este foarte important pentru viitorul fiecărui copil, dar şi pentru viitorul nostru ca societate”, a precizat primarul Constantin Toma.
buzau

Spaţiile sunt în curs de amenajare FOTO I Bunilă

Trei centre educaţionale vor fi amenajate de Primărie în cele mai importante parcuri din muncipiul Buzău. Edilul Constantin Toma spune că doreşte să readucă în actualitate o metodă folosită cu succes de dascăli timp de câteva decenii.  

În cele trei parcuri, Crâng, Tineretului şi Marghiloman, vor fi create toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea orelor de curs.

Mobilierul şcolar pentru cele trei centre educaţionale în aer liber va fi confecţionat din stejarii uscaţi, afectaţi de boală, din Parcul Crâng, care au fost tăiaţi în această primăvară.

Vă mai recomandăm şi:

REPORTAJ Marele rol al micilor agricultori. Ce am învăţat în perioada izolării: „Avem nevoie de surse alternative de hrană“

Americanca stabilită de 15 ani în România, şefa afacerii cu legume bio livrate cu abonament: „Românii mănâncă mult mai sănătos decât americanii“

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite