Motivul pentru care IPJ Buzău ar putea rămâne, în câteva zile, fără cei mai experimentaţi poliţişti

Motivul pentru care IPJ Buzău ar putea rămâne, în câteva zile, fără cei mai experimentaţi poliţişti

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă

Aproximativ 20 de oameni ai legii din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău au început demersurile pentru pensionare. Asta, în contextul în care la nivelul IPJ Buzău există, în acest moment, un deficit de 12 la sută.

Ştiri pe aceeaşi temă


După intenţiile celor din Guvern, exprimate public, privind creşterea vârstei de pensionare şi chiar eliminarea pensiei speciale, zeci de poliţişti şi-au anunţat intenţia de a se pensiona dar încă nu au depus dosarele. 

Şeful IPJ Buzău, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, încearcă să îşi convingă subalternii aflaţi la sfârşitul carierei să rămână în activitate cât de mult le permite legea.

În aceeaşi situaţie se află chiar comandantul Poliţiei buzoiene, Laurenţiu Pantazi. Ofiţerul de poliţie, cu vechime în muncă de peste 25 de ani, spune însă că nu a luat în calcul posibilitatea de a se retrage din activitate.

Dacă se pensionează în acest moment, un ofiţer de poliţie ar putea avea o pensie între 6.000 şi 8.000 de lei, cuantumul depinzând de funcţia deţinută, în timp ce un agent ar putea ieşi cu o pensie de 4.000 sau 5.000 de lei, raportată la funcţia şi îndemnizaţia avută. 

În schimb, pe viitor, există posibilitatea ca la calcularea viitoarei pensii să nu mai fie luate în seamă sporurile şi nici salariile de excelenţă, iar vârsta de pensionare să crească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: