Motivele pentru care cinci bărbaţi au fost reţinuţi, după descinderile din Buzău şi Bucureşti VIDEO

Motivele pentru care cinci bărbaţi au fost reţinuţi, după descinderile din Buzău şi Bucureşti VIDEO

Sursa IPJ Buzău

Un număr de 13 persoane au fost conduse la audieri în urma amplelor percheziţii de miercuri, iar cinci dintre acestea, cu vârste cuprinse între 30 şi 52 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, nouă telefoane mobile, 10.500 de euro şi 18.000 de lei.
 
Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro. 
 
Doi dintre bărbaţii reţinuţi sunt cercetaţi într-un dosar de braconaj. Ei au ucis un urs de 130 de kilograme, la Tisău, pe 18 mai 2022. Animalul era imobilizat într-un laţ din şufă metalică, fixat între copacii din pădure în fondul de vânătoare AVPS Călifaru Alb. 
 
Comisarii Gărzii de Mediu, inspectorii de la Agenţia pentru Protecţia Mediulu, jandarmii şi medicii veterinari au fost chemaţi să intervină pentru salvarea animalului. Ursul nu a putut fi salvat, din păcate. 
 
Un alt bărbat a fost reţinut pentru proxenetism. El ar fi convins fetele să lucreze pentru el prin metoda ”Lover boy”. Acestea practicau prostituţia în Germania şi Elveţia. Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro.
 
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii organizaţi în filtre rutiere, în contextul acţiunilor derulate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, trei permise de conducere.
 
Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru infracţiunea de trafic de ţigări. De altfel, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, 9 telefoane mobile, 10.500 de euro şi 18.000 de lei.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările