Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, vor fi aduse marţi la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, vor fi aduse marţi la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Buzoienii sunt invitaţi de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei să întâmpine moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli. Sfintele moaşte vor fi aduse marţi, 23 august 2016, la Catedrala arhiepiscopală Înălţarea Domnului din municipiul Buzău de o delegaţie din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioil, Mitropolit de Edessa, Pella şi Almopia.


Catedrala arhiepiscopală din Buzău va primi în dar un fragment din moaştele Sfântului Nectarie.

”Pentru a marca acest eveniment duhovnicesc şi istoric pentru Arhiepiscopia noastră, va fi organizat un program liturgic special care va începe marţi, 23 august 2016, ora 18.00, cu săvârşirea Slujbei Privegherii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Miercuri, 24 august 2016, ora 08.00, se va oficia slujba Acatistului Sfântului Nectarie, urmată de Sfânta Liturghie care va fi săvârşită de un sobor de slujitori români şi greci: ierarhi, preoţi şi diaconi.

Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, se găsesc la mănăstirea pe care a întemeiat-o în Eghina, Grecia. Mâna stângă se află la Mănăstirea Marea Lavră din Sfântul Munte Athos, iar părticele din moaştele Sfântului se găsesc şi la biserici din ţara noastră.

Despre Sfântul Nectarie se spune câ, în timpul vieţii, tămăduia prin simpla mângâiere, iar după moarte prin atingerea moaştelor sale. Se crede că spiritul său ar fi ridicat din cărucioare rulante bolnavi paralizaţi, că a dat leac unei suferinţe de cancer şi a liniştit schizofrenici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: