Misiune a jandarmilor montani pentru găsirea unor turişti rătăciţi în zona Lacul Vulturilor

Misiune a jandarmilor montani pentru găsirea unor turişti rătăciţi în zona Lacul Vulturilor

Dispeceratul Inspectoratului de jandarmi Buzău a fost sesizat prin apel la 112 de faptul că doi turişti, soţ şi soţie,  care au plecat de la Lacul Vulturilor spre localitatea Siriu, s-au rătăcit.

Ştiri pe aceeaşi temă


Imediat, a fost direcţionată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu pentru căutarea si  conducerea persoanelor către o zonă sigură. Pe fondul lipsei semnalului gsm nu a mai putut fi păstrată legatura cu apelantul.

După mai multe apeluri s-a reuşit reluarea legăturii cu aceştia, iar în urma discuţiei purtate a reieşit faptul că nicio persoană nu are probleme din punct de vedere medical şi au stabilit că se vor întâlni cu jandarmii montani în zona Poarta Vânturilor.  

În jurul orei 17:20 jandarmii au depistat persoanele, care se aflau într-o stare bună de sănătate şi au coborât împreună până la destinaţie, Valea Neagră, unde aveau autoturismul proprietate personală.

Jandarmii le recomandă celor care doresc să facă drumeţii în zona de munte a judeţului să se informeze înainte de plecare cu privire la condiţiile meteo, să  verifice starea traseului, respectiv dacă este marcat şi deschis publicului.

Turiştii trebuie să se documenteze cu privire la marcajele traseului, inclusiv în ceea ce priveşte marcajul pe care urmează să se deplaseze în  situaţia în care traseele turistice se intersectează într-un anumit punct.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările