Ministrul de Interne, Carmen Dan, criticată aspru de foştii colegi din Buzău ai chestorului Bogdan Despescu

Ministrul de Interne, Carmen Dan, criticată aspru de foştii colegi din Buzău ai chestorului Bogdan Despescu

Pensionarii din poliţia judeţului Buzău o critică dur pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru gestionarea defectuoasă a cazului poliţistului pedofil. Fostul comandant al IPJ Buzău, Marin Ion, a scris pe Facebook că a ”văzut un ministru cu o prestaţie lamentabilă” iar Marian Şerbulea, fost ofiţer de presă al poliţiei buzoiene, o îndeamnă pe Carmen Dan să plece acasă pentru că ”distruge Poliţia Română şi ce a mai rămas”.

 
Curg reacţiile pe Facebook din partea celor care i-au fost colegi chestorului Bogdan Despescu, şeful IGPR, în perioada în care acesta activa la Buzău. Acestuia i-a fost solicitată demisia de către ministrul de Interne, Carmen Dan, în contextul scandalului legat de pedofilul de la Rutieră.
 
Colonelul Ion Marin, fostul şef al IPJ Buzău, care l-a avut în subordine timp de un an pe Bogdan Despescu, pomeneşte în mesajul său de amestecul politicului în treburile unei instituţii aflate în slujba celor mulţi:
Am văzut un ministru cu o prestaţie lamentabilă. Aşa cum s-a împământenit o tradiţie păguboasă la MAI, ni s-a servit o "spoiaiă" de măsuri bombastice legate de un pedofil care a pătat iremediabil onoarea Poliţiei Române... Se cere demiterea Şefului IGPR şi a şefului Serviciului Omoruri... Te bufneşte râsul...un râs amar... Doamna ministru, nu mai suntem pe vremea lui Vodă Lăpuşneanu... Suntem mulţi dar nu mai suntem proşti... Ne credeţi proşti aruncându-ne "capul lui Moţoc"...dar nu mai muşcăm nada! V-aş fi crezut dacă ieşeaţi în spaţiul public să ne spuneţi că e timpul reformei reale în Poliţia Română pentru a se termina cu amestecul politicului în treburile unei instituţii aflate în slujba celor mulţi, pentru a se termina cu promovări pe criterii clientelare în detrimentul profesioniştilor, pentru a se termina cu metode de evaluare rămase de pe timpul colectivizării, pentru eficientizarea muncii de management şi resurse umane ca în poliţie să nu îşi mai facă loc monştri cu faţă umană... Aţi aruncat o petardă care nu îi sperie pe "cronofagii" din minister şi din poliţie... Nu se schimbă nimic. Tarele manageriale se vor manifesta în continuare căci cu asemenea "măsuri" pompieristice ne daţi doar praf în ochi...
O reacţie dură în spaţiul public o are şi Marian Şerbulea, fost ofiţer de presă al poliţiei buzoiene, care o îndeamnă pe Carmen Dan să plece acasă pentru că ”distruge Poliţia Română şi ce a mai rămas”:
Carmen Dan mergi acasa fata, esti in plus, habar nu ai, distrugi Politia Romana si ce a mai ramas. Esti incapabila sa faci ceva bun pentru institutia MAI, nu ai cum!!! De ce, simplu NU POTI, este caciula prea mare pentru tine. Demiti seful Politiei Romane, un politist ,,de meserie" . De ce l-ai demis pe seful Serviciului omoruri? Pe logica ta, iti mai propun o demitere, portarul care-i permitea accesul in institutie nemernicului acela!  Apropo ce ai facut concret dupa ce au murit acei politisti in timpul serviciului, NIMIC. Te-ai dus cu televiziunile voastre la spital la Iasi sa-l vezi pe acel politist ranit. Te interesa soarta lui? NU carmen dan, imaginea ta, iar acum recurgi la acest gest disperat din acelasi motiv. Malin Bot, so pe ei tata! Scuze pentru cei care ma cunosc, dar astazi sentimentul de scarba ,,a dat pe-afara"!
După ce s-a întâlnit azi-dimineaţă la Palatul Victoria cu chestorul Bogdan Despescu, prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că nu dă curs solicitării ministrului de Interne pentru destituirea şefului Poliţiei Române.
 
„Am avut o discuţie cu domnul Despescu, mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă -n.r) şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia (de şef al Poliţiei Române – n.r), şi l-am rugat pe domnul Despescu să-mi prezinte situaţia într-o săptămână. Acel făptaş a fost totuşi prins în două zile. De ce nu s-au luat şi alte măsuri? Îl aştept pe domnul Despescu să-mi prezinte concluziile“, a spus premierul.
 
Bogdan Despescu a fost adjunct al şefului IPJ Buzău, apoi comandant al Poliţiei Prahova, după care a preluat comanda IPJ Constanţa. În 2014 a fost înaintat de la gradul de comisar şef la cel de chestor de poliţie.
 
Chestorul de poliţie Despescu Bogdan are 46 de ani, este căsătorit şi are un copil. Chestorul Despescu şi-a început cariera la Poliţia Municipală Buzău, la Biroul de Investigare a fraudelor, iar din 1996 a trecut pe un post similar la Poliţia oraşului Nehoiu, până în 2001. 
 
Din 2001 până în 2002 a devenit şef al Biroului de Poliţie al comunei Berca de unde, în 2006, a venit la Poliţia Municipiului Buzău pe funcţia de adjunct, cînd şef era actualul comandant al IPJ Ialomiţa, comisarul şef Viorel Ştefu, de numele căruia se leagă cea mai amplă reformă a poliţiei buzoiene. 
 
În scurt timp, s- a transferat la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Buzău preluând şefia Serviciului de Investigaţii Criminale,  iar peste câteva luni, din 2013 până în 2014 a fost promovat adjunct al IPJ Buzău, în perioada cât inspector şef era comisarul şef Ion Marin. La începutul anului 2011, Despescu a fost numit comandant la IPJ Prahova, după care s-a întors, în 2012, pe postul de şef de cabinet la IPJ Buzău pentru ca în final, după câteva luni , să fie numit la comanda IPJ Constanţa.
 
citeste totul despre: