Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la Buzău că vrea ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în incinta şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, acestea urmând a fi lăsate într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea orelor. Ministrul Educaţiei a deschis, miercuri, lucrările Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, eveniment la care a participat şi senatorul Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei.

Oficialităţi de rang înalt au fost prezente, miercuri dimineaţă, la Buzău, pentru a participa la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, ediţia a 23-a, eveniment organizat pentru a doua oară consecutiv în Buzău. 

Evenimentul se va desfăşura până pe 4 august, iar la adunare iau parte peste 60 de elevi, dar şi profesori din întreaga ţară, precum şi patru liceeni şi un profesor coordonator din Republica Moldova.

La prezidiu au luat loc Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, fosta şefă de la Educaţie, senator Ecaternia Andronescu, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, inspectorul şcolar general Florina Stoian, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu viceprimarul Andrei Neder, şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Vlad Ştefan.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la Buzău că intenţionează să facă modificări, astfel încât telefoanele mobile să nu mai fie permise în incinta şcolilor. Acestea ar urma să fie lăsate în locuri special amenajate, securizate, de unde vor fi ridicate la terminarea cursurilor.

”Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media”, a declarat Ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a vorbit la Buzău şi despre desfiinţarea noţiunii de ”elev de serviciu”, subliniind ideea lansată recent într-o vizită la Sibiu. Pop a spus că oricine altcineva se poate ocupa de paza în şcoală, nu un elev care în timpul în care este de serviciu este privat de actul educaţional.

”Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare şi functţonare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

Buzăul este pentru a doua oară gazda Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi coordonat de către inspectorul şcolar general, prof. Florina Stoian, şi de către inspectorul şcolar pentru activităţi extraşcolare, prof. dr. Veronica Trandafir.

Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17.00, la Teatrul George Ciprian din Buzău, pe scena căruia vor fi prezentate momente artistice susţinute de tineri buzoieni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite