Ministerul Educaţiei a scos deja la concurs posturile celor 13 şefi de inspectorate şcolare demişi în weekend. Şefa ISJ Buzău a depus o contestaţie

Ministerul Educaţiei a scos deja la concurs posturile celor 13 şefi de inspectorate şcolare demişi în weekend. Şefa ISJ Buzău a depus o contestaţie

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, demisă în weekend prin ordin de ministru, a depus, alături de ceilalţi 13 şefi de inspectorate daţi afară, o contestaţie la Ministerul Educaţiei şi vor trimite şi o solicitare la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului. Ordinele de revocare, trimise, vineri seara, prin fax, invocă, în toate cazurile, carenţe manageriale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Luni, Ministerul Educaţiei a anunţat că cele 13 posturi de inspectori generali şcolari au fost scoase la concurs.
 
Inspectorul scolar general din Buzău i-a făcut deja plângere penală ministrului Liviu Pop, considerand că demiterea celor 13 inspectori generali s-a făcut pe considerente politice. Florina Stoian a anunţat că, alături de ceilalţi 13 inspectori generali demişi, a contestat ordinul de revocare.
 
”Am fost deja la avocaţi. Toţi cei 13 vor face acelaşi lucru, am trimis o contestaţie la minister si vom depune la Curtea de Apel o solicitare pentru suspendarea ordinului pe motivele prezentate. E dreptul meu să mă apar, vedem ce spune instanţa. Graba cu care a fost făcut ordinul, toţi avem aceleaşi vini, ca să nu ne supărăm. Şi culmea, astăzi, am primit pe fax o adresă prin care ne anunţă că au fost scoase la concurs posturile noastre, asta ca să ne umilească şi mai mult. Ce s-a întâmplat e fără precedent în istoria Ministerului Educaţiei, să demită o dată atâţia inspectori generali cu concurs. Domnul ministru ar trebui să aibă o reacţie”, a spus Florina Stoian.
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, luni, într-o notă postată pe site-ul instituţiei, organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017 - 2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a unor funcţii de conducere din inspectoratele şcolare din Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea şi Vrancea.
 
Totodată, potrivit MEN, mai este vacantă temporar o funcţie de inspector şcolar general la ISJ Braşov şi sunt vacante 12 funcţii de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba - 1, Arad - 1, Botoşani - 1, Gorj - 1, Giurgiu - 1, Harghita - 1, Mureş - 1, Olt - 2, Teleorman - 1, Tulcea - 1 şi Vrancea - 1. De asemenea, sunt temporar vacante două funcţii de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
 
Florina Stoian a ajuns şef al ISJ Buzău, după câştigarea concursului pentru ocuparea posturilor organizat de Ministerul Educaţiei, anul trecut. Ea este membră a PNL Buzău, în trecut fiind o apropiată a deputatului Cezar Preda.
 

citeste totul despre: