Militarii buzoieni iau cu asalt şcolile, de Ziua Armatei

Militarii buzoieni iau cu asalt şcolile, de Ziua Armatei

Militarii le prezintă elevilor şi tehnica din dotare

În această perioadă, militarii din garnizoana Buzău vor fi alături de elevii buzoieni în cadrul proiectului „Armata în Şcoli”. Este vorba de un proiect iniţiat de către Divizia 2 Infanterie „Getica”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în cadrul seriei de evenimente care marchează Ziua Armatei Române.

 
Astfel, militarii buzoieni vor fi prezenţi, în zilele de 3, 4, 8 şi 9 aprilie la unităţi de învăţământ din oraşele Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu şi Pătârlagele pentru a le împărtăşi elevilor o pagină din istoria militară a Armatei României, pentru a prezenta tradiţiile de luptă ale militarilor, dar şi pentru a promova oferta educaţională a sistemului militar.
 
„Prezenţa elevilor în număr mare la activităţile desfăşurate de militari, la ceremoniile militare organizate în garnizoanele din ţară precum şi cererile mari de vizitare a unităţilor militare în timpul proiectului Şcoala altfel scot în evidenţă dorinţa tine­rilor de a îmbrăţişa cariera militară. Ziua Forţelor Terestre va fi aniversată pe data de 23 aprilie, zi în care este sărbătorit şi Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al acestei categorii de forţe”, se arată într-un comunicat al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
 
Elevii vor avea ocazia să stea de vorbă cu profesionişti desăvârşiţi, cu foarte multe misiuni la activ, în locuri fierbinţi ale planetei, în special în Afganistan. Prezenţa militarilor în şcolile lor le vor capta atenţia elevilor, mai ales că vor fi făcute şi scurte prezentări ale unor piese de armament şi dispozitive tehnice din do­tarea militarilor.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: