„Meşterul” Dorel umple spitalul din Buzău cu oameni cu picioarele rupte. Cum a izbutit „performanţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii sunt cei mai vulnerabili
Bătrânii sunt cei mai vulnerabili

Mai mulţi buzoieni au ajuns la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău cu fracturi, entorse şi contuzii, din cauza trotuarelor din oraş, care se află într-un proces de reabilitare. Dalele puse de muncitori se dovedesc a fi adevărate capcane, mai ales pentru vârstnici.

Pe anumite porţiuni plăcile nu sunt aliniate, iar altele nu sunt fixate şi se mişcă în momentul în care cineva calcă pe ele.

Cel mai mare bulevard din oraş a intrat într-un amplu proces de resistematizare, proiect pe fonduri europene. Asta implică şi acoperirea trotuarelor cu pavele. 

Numai că, în anumite zone din oraş, trotuarele sunt adevărate capcane, deoarece dalele nu sunt aliniate sau nu sunt fixate corespunzător.

”Acum trei săptămâni am căzut. Am venit în mâini, geanta a sărit cât colo, la fel şi umbrela. M-am împiedicat de astea. Eu care eram fâşneaţă, mă uit acum foarte atentă. Toată lumea când merge pe aici, pe Unirii, se plânge de aceste trotuare”, spune o doamnă, victimă a lucrării neconforme.  

buzau

Echipajele de la Ambulanţă sunt deseori chemate să acorde primul ajutor unor pietoni care se împiedică de pavelele buclucaşre, de pe Bulevardul Unirii, vârstnicii fiind cei mai vulnerabili. Aşa s-a ajuns ca în secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău să crească numărul de prezentări.

”În ultima perioadă s-au prezentat la camera de gardă, la ortopedie, mai mulţi pacienţi decât de obicei. Sunt traumatisme minore, uneori şi fracturi, datorate cumva neatenţiei. Pacienţii vin cu contuzii, cu entorse, marea majoritate se tratează ambulatoriu”, declară Dragoş Porumb, medic ortoped. 

buzautrotuare

Reprezentanţii Primăriei Buzău, beneficiara proiectului de modernizare stradală, au fost asaltaţi şi ei de plângeri. Aceştia susţin că au luat măsuri împotriva constructorului care a montat greşit dalele.

„Contractul este mare, pe fonduri europene, de 18,6 milioane de euro. Într-adevăr, firma care a lucrat acolo pe partea de trotuare cu dale a lucrat prost pe anumite porţiuni. Am înlocuit inclusiv dirigintele de şantier. Inspectoratul în Construcţii a amendat firma şi fostul diriginte; acum avem altul”, spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Amenda primită de către constructor este una infimă, 5.000 de lei, iar fostul diriginte de şantier a primit o amendă la fel de mică, numai 500 de lei. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite