Medic de la Spitalul Râmnicu Sărat, ameninţat cu moartea de un pacient cu coronavirus care i-a spus că a ucis trei oameni în trecut

Medic de la Spitalul Râmnicu Sărat, ameninţat cu moartea de un pacient cu coronavirus care i-a spus că a ucis trei oameni în trecut

Personalul medical din spitalele pentru pacienţii cu Covid-19 trece prin situaţii riscante. Unul dintre medicii infecţionişti de la Râmnicu Sărat a declarat la un post local de televiziune că a fost ameninţat cu moartea de un pacient care se ”lăuda” că în trecut a ucis trei oameni. Unele asistente ar fi fost încuiate în saloane de pacienţi recalcitranţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Medicul Georgeta Negoiaş a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat postului Focus Tv din Buzău că deseori izbucnesc conflicte între personalul din spitalul suport din Râmnicu Sărat şi pacienţii recalcitranţi.

Georgeta Negoiaş spune că ea însăşi a fost ameninţată cu moartea iar câteva asistente au fost închise în saloane de către pacienţi care au devenit extrem de furioşi când au aflat că testele rămân pozitive, deşi credeau că s-au însănătoşit.

“Mulţi pacienţi devin recalcitranţi când nu mai au simptome. Am avut pacienţi deţinuţi care m-au ameninţat cu moartea, pe asistente le-au închis în saloane când primeau rezultatele. Cel care m-a ameninţat mi-a spus că el a omorât trei persoane”, a declarat dr. Georgeta Negoiaş pentru postul buzoian de televiziune.

În ciuda tensiunii care ajunge uneori la cote riscante pentru personalul sanitar, medicul Georgeta Negoiaş rămâne neclintită în misiunea ei de a-i trata pe pacienţii spitalului suport pentru Covid-19 din Râmnicu Sărat. 

”Devin frustraţi pentru că nu pot lua legătura cu familia decât telefonic şi îşi varsă furia asupra noastră. Ar trebui să înţeleagă că nici noi nu trecem foarte uşor peste această situaţie  şi că nici noi nu suntem vinovaţi de ceea ce se întâmplă. Să fie şi ei înţelegători, nu doar noi, să se pună şi ei în situaţia noastră, îmbrăcaţi cu combinezoane, cu măşti şi viziere”, a precizat Georgeta Negoiaş pentru Focus TV.

Medicul infecţionist Georgeta Negoiaş a ajuns la vârsta pensionării, însă profesează în continuare în Spitalul Municipal Râmncu Sărat pentru a trata bolnavii cu Covid-19. Face echipă cu încă un tânăr medic infecţionist, Cristina Răduţă, detaşată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările