Matematica a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor din Buzău care au susţinut simularea Evaluării Naţionale

Matematica a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor din Buzău care au susţinut simularea Evaluării Naţionale

Arhivă Adevarul.ro

Elevii de clasa a VIII-a şi a VII-a din Buzău s-au jucat de-a simularea examenului de Evaluare Naţională. Potrivit rezultatelor simularii examenului de Evaluare Natională, doar 53,4 la sută dintre elevii din judetul Buzău au luat medii mai mari de 5. La fel ca în ultimii ani, matematica a fost materia care a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor buzoieni de clasa a şaptea şi a opta.

Ştiri pe aceeaşi temă


Rezultatele obţinute de elevii din judeţul Buzău la simularea examenului de Evaluare Naţională arată că tinerii nu sunt deloc pregătiţi pentru acest test. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar, “promovabilitatea” a fost scăzută, atât în cazul elevilor de clasa a VII-a, cât şi a celor de a VIII-a. Mai précis, doar jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a au reuşit să obţină note peste 5.

La fel ca în toată ţara, matematica a fost materia care a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a şaptea şi a opta. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău consideră că rezultatele slabe au drept cauză nepăsarea elevilor şi profesorilor faţa de acest examen.

Oficialii din invatamant intentioneaza sa ia masuri, astfel incat procentul de promovare sa crească la examenul din vară.

La nivel naţional, un procent de 53,1% dintre elevii de clasa a VIII-a şi 52,4% dintre elevii de clasa a VII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale. Spre bucuria elevilor, rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale nu vor fi trecute în catalog.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: