Lucrările la drumul de mare viteză care va trece prin Buzău ar putea începe peste trei ani. Iată pe unde ar putea trece

Lucrările la drumul de mare viteză care va trece prin Buzău ar putea începe peste trei ani. Iată pe unde ar putea trece

Primele tronsoane de drum expres Ploiesti – Buzău şi Buzău – Focşani se află în stadiul de proiectare. Luni, la Buzău, reprezentanţii firmei de proiectare au prezentat soluţiile găsite pentru construirea celor două tronsoane. Lucrările ar putea începe însă de abia peste trei ani şi s-ar putea finaliza în 2025.

Ştiri pe aceeaşi temă


Reprezentanţii firmei Consitrans, societatea care realizează studiul de fezabilitate al tronsoanelor de drum expres Ploieşti – Buzău şi Buzău - Focşani, au prezentat, lunii, la sediul Consiliului Judeţean, soluţiile identificate pentru construirea celor două tronsoane. 

În judeţul Buzău, tronsonul Ploieşti - Buzău va străbate extravilanul comunelor Săhăteni – Pietroasele – Stâlpu – Costeşti şi va trece la est de municipiul Buzău, spre Vadu Paşii.

Exită două variante de trecere peste râul Buzău, la est de municipiu.

Tronsonul Buzău - Focşani, în judeţul Buzău, va traversa extravilanul comunelor Vadu Paşii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului şi va trece prin estul orasului Rm. Sărat.

Durata serviciilor de proiectare este de 24 luni de la data de începere a contractului, respectiv noiembrie 2018. Sursa de finanţare a contractelor ar putea fi, atat Uniunea Europeană, cat şi bugetul de stat. 

Din păcate, chiar şi în cazul în care nu ar exista piedici birocratice, un drum expres care să lege oraşele Ploieşti, Buzău şi Focşani nu va fi gata mai repede de 2025.

Dacă studiile de fezabilitate nu sunt foarte scumpe, realizarea drumului expres va fi destul de piperată. Un kilometru de şosea expres nu este mult mai ieftină decât unul de autostradă, ajungând la 80% - 90% din preţul acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: