Locuri de muncă puține și neatractive pentru șomerii buzoieni

Locuri de muncă puține și neatractive pentru șomerii buzoieni

Șomerii buzoieni au șanse puține de angajare

Șanse puține pentru șomerii buzoieni să-și găsească un loc de muncă în județ. În această săptămână, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Buzău a identificat doar 29 de locuri de muncă vacante. În aceeași perioadă, în județul vecin Vrancea sunt de patru ori mai multe locuri de muncă vacante.  

În județul Buzău, agenții economici caută mai degrabă persoane cu studii medii, oferta pentru cei cu studii superioare fiind în continuare săracă.

Cei care cunosc o meserie pot alege dintre ofertele de manipulant mărfuri, instalator sanitar, strungar, bucătar, ospătar sau sortator. Pentru prima dată după mult timp, agenții economici din industria textilă buzoiană nu mai caută personal.

Oferta pentru buzoienii cu studii superioare este în continuare limitată. O societate din Buzău caută, de două luni, zece ingineri și economiști, promoția 2012, cunoscători a două limbi străine. O altă societate din județ angajează, pentru o perioadă de șase luni, un inginer electronist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările