Locuinţele de serviciu salvează piaţa chiriilor

Chiriile la garsoniere şi apartamente au scăzut în acelaşi ritm cu preţurile cerute de cei care vor să vândă. Agenţii imobiliari nu au însă de ce să se plângă pentru că există în continuare cerere mai ales din partea unor firme care închiriază locuinţe pentru angajaţi sau pentru protocol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apartamentele cu două camere se închiriază în acest moment cu preţuri ce pornesc de la 450 de lei pe lună pentru cele nemobilate şi 600-700 de lei cele care oferă tot confortul. Proprietarii apartamentelor considerate de lux pot încasa chiar şi 1.000 de lei pe lună din chirie.


„ Pe piaţă sunt în general apartamente nerenovate, cu mobilier vechi şi de prostă calitate, iar în aceste cazuri cererea este destul de mică. Este mai mare şi depăşeşte oferta pentru locuinţele puse la punct, cu îmbunătăţiri”, ne-a declarat Cătălin Stan, administratorul unei agenţii imobiliare.

Exigenţa clienţilor este justificată de faptul că unele firme mari închiriază apartamente pe termen lung pentru angajaţi din alte oraşe sau chiar din străinătate, aduşi să lucreze la Buzău. Aceste societăţi au încheiate protocoale cu agenţii imobiliare, ce le asigură fonduri de locuinţe de închiriat.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările