Locuinţe sociale şi centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, construite cu fonduri de la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
constructie FOTO IPN

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a semnat convenţia de finanţare nerambursabilă a proiectului „Un pas spre comunitate” în urma căreia va primi de la bugetul de stat bani pentru înfiinţarea a patru locuinţe sociale şi a unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Obiectul Convenţiei îl constituie finanţarea acordată DGASPC Buzău de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Autorităţii finanţatoare – Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi în cadrul unui program de interes naţional.

Este vorba despre programul „Înfiinţarea de de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate, în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevederea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”.

Valoarea finanţării nerambursabile este de aproape 2.500.000 lei, partea de contribuţie a DGASPC Buzău fiind de 10 procente din această sumă.

Pe lângă înfiinţarea a patru locuinţe cu o capacitate de zece locuri fiecare, destinate persoanelor cu dizabilităţi, proiectul prevede înfiinţarea unui centru de zi cu o capacitate de 50 de locuri, care să ofere servicii persoanelor cu dizabilităţi din locuinţele protejate, dar şi celor din comunitate.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite