Locuinţe pentru persoanele cu dizabilităţi din Râmnicu Sărat, construite din fonduri europene

Locuinţe pentru persoanele cu dizabilităţi din Râmnicu Sărat, construite din fonduri europene

DGASPC Buzău va construi la Râmnicu Sărat, din fonduri europene, patru locuinţe în cadrul cărora vor fi oferite servicii persoanelor cu handicap. Tot cu bani europeni va fi înfiinţat un centru de zi, de serviciile cărora vor beneficia peste 50 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul ”Un pas spre comunitate” a fost lansat săptămâna aceasta şi a fost obţinut de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Buzău. 

Acesta este finanţat de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi îşi propune să înfiinţeze centre de zi sau locuinţe protejate, care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Valoarea proiectului este de aproape 2,5 milioane de lei, contribuţia DGASPC fiind de doar 10 procente. 

Cu banii obţinuţi se vor înfiinţa la Râmnicu Sărat patru locuinţe maxim protejate cu o capacitate de 10 locuri fiecare, care să ofere servicii pentru 40 de persoane cu dizabilităţi, instituţionalizate în prezent în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Râmnicu Sărat.

Instituţia va înfiinţa, de asemenea, un centru de zi cu o capacitate de 50 de locuri, care să ofere servicii persoanelor cu dizabilităţi din cele 4 locuinţe maxim protejate şi persoanelor cu dizabilităţi din comunitate, în vederea menţinerii şi dezvoltării abilităţilor de viaţă independentă şi pentru sprijinirea integrării în comunitate.

Scopul acestui proiect îl reprezintă creşterea calităţii vieţii persoanelor adulte cu dizabilităţi, instituţionalizate şi a celor din comunitate, prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare socială.

Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: