Localnic din Scutelnici, printre complicii unor puşcăriaşi care înşelau prin metoda ”accidentul”

Localnic din Scutelnici, printre complicii unor puşcăriaşi care înşelau prin metoda ”accidentul”

Procurorii braşoveni au coordonat, în această dimineaţă, şapte percheziţii la domiciliile unor persoane suspecte că ar fi asociate cu deţinuţi dintr-un penitenciar din România în înşelăciuni cunoscute drept metoda ”accidentul”. La operaţiuni au participat peste 70 de poliţişti din patru judeţe, mascaţii de la IPJ Buzău efectuând descinderi la o locuinţă din Scutelnici.


Din cercetările efectuate de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2015 — ianuarie 2016, grupul infracţional ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda ”accidentul”. 

Grupul infracţional era format din mai multe persoane încarcerate într-un penitenciar şi complici din afara acestuia, care sunt bănuite că ar fi contactat victimele telefonic, prezentându-se ca fiind procuror, poliţist sau avocat şi le-ar fi adus la cunoştinţă faptul că o rudă a lor ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie şi au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare. 

Sumele de bani solicitate, ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poştale sau companii de servicii de transfer de bani. Prejudiciu cauzat persoanelor vătămate este estimate la aproximativ 40.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările