Liberalii din Buzău cer demisia liderilor Vasile Blaga şi Cezar Preda şi îi acuză de parafarea unei înţelegeri ascunse cu PSD

Liberalii din Buzău cer demisia liderilor Vasile Blaga şi Cezar Preda şi îi acuză de parafarea unei înţelegeri ascunse cu PSD

200 de liberali l-au aşteptat pe Ilie Bolojan la Buzău  FOTO Iulian Bunilă

Peste 200 de liberali buzoieni l-au aşteptat în zadar, duminică, pe Ilie Bolojan, secretarul general PNL, care trebuia să dezamorseze tensiunea din filiala locală, pornită după ce s-a aflat că forul central impune aducerea în organizaţia PNL Buzău a doi membri PSD. Liberalii buzoieni resping categoric intrarea lui Ion Vasile şi Adrian Mocanu în PNL. Îi acuză totodată pe Cezar Preda şi Vasile Blaga de complicitate cu cei doi social-democraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tensiunile din rândul liberalilor vechi din PNL Buzău sunt în creştere şi pare că niciun lider de la Bucureşti nu pare să intervină. 
 
Duminică, 6 martie, deşi îşi anunţase sosirea la Buzău, pentru a linişti apele agitate de vizita lui Teodor Atanasiu cu misiunea de a-i înscrie în partid pe fostul senator Ion Vasile şi deputatul PSD Adrian Mocanu, secretarul Ilie Bolojan n-a mai venit, deşi a fost aşteptat de aproape 200 de membri PNL Buzău.
 
În lipsa trimisului de la Bucureşti, liderii locali au organizat o conferinţă de presă pentru a-şi afirma refuzul categoric faţă de ”vânzarea” PNL Buzău unor PSD-işti, la originea căreia s-ar afla, după cum acuză liberalii buzoieni, deputatul Cezar Preda, provenit din fostul PDL. 
 
Încercarea celor doi PSD-işti de a prelua organizaţia liberală, cu sprijinul lui Preda, dar şi al unor lideri de la Centru, ar avea drept miză înlocuirea candidatului la primărie. ”Doresc să stabilească un candidat care să le servească intereselor lor, aşa cum l-au folosit şi pe Boşcodeală”, a spus Caton Mateeşescu, candidatul PNL la Consiliul Judeţean.  
 
Liberalii spun că prin aducerea unor social-democraţi în filiala liberală, va fi compromisă total imaginea PNL, iar vinovaţii de această situaţie, precum Cezar Preda şi Vasile Blaga, ar trebui demişi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările