Lansare de carte la Primăria Râmnicu Sărat: „Un colţ de Ţară Românească - Judeţul Slam-Râmnic”

Lansare de carte la Primăria Râmnicu Sărat: „Un colţ de Ţară Românească - Judeţul Slam-Râmnic”

Vedere de la începutul anilor 1900 cu Palatul administratiV din Rm. Sărat  FOTO: Retro-Râmnic

Luni, de la ora 11, la sediul Primăriei Râmnicu Sărat va avea loc lansarea monografiei „Un colţ de Ţară Românească - Slam-Râmnic”, volumul V, lucrare scrisă de istoricul Valeriu Nicolescu. Cartea a fost realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Râmnicu Sărat.


Cartea conţine aproximativ 500 de pagini, cu tot cu anexe şi ilustraţii, şi face parte dintr-o serie de lucrări, împărţite în şase volume, care tratează pe larg toată istoria fostului judeţ Slam Râmnic. Anul viitor, va apărea şi volumul al VI-lea, intitulat „Personalităţi ale fostului judeţ Slam-Râmnic”.

La festivitatea de lansare a monografiei „Un colţ de Ţară Românească - Judeţul Slam-Râmnic” vor participa reprezntanţi ai conducerii Primăriei Râmnicu Sărat, consilieri locali râmniceni, oameni de cultură şi cadre didactice. La eveniment pot lua parte toţi cei care vor să afle cât mai multe detalii picante despre istoria acestor locuri.

În 2013, istoricul Valeriu Nicolescu, autorul a numeroase monografii şi articole de presă, a lansat o altă lucrare valoroasă. Este vorba de volumul „Viaţa politică din judeţul Buzău 1831-2012”, carte care tratează minuţios viaţa politică buzoiană, de la 1831, până în zilele noastre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările