Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană: Istoricul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Buzău

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană: Istoricul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Buzău

Monografia Colegiului Naţional „M. Eminescu” va fi lansată joi, la Biblioteca Judeţeană

Joi, în cadrul Zilelor „V. Voiculescu”, Biblioteca Judeţeană Buzău va găzdui o lansare de carte. Este vorba de monografia Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Buzău, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din judeţ.


După aproape 45 de ani  de la realizarea "Monografiei Liceului Mihai Eminescu", de către istoricul Dimitrie Gh. Ionescu, în anul 1969, prof. Relu Stoica a simţit nevoia să scrie o nouă monografie care să acopere şi perioada de la 1969 până în prezent. În lucrarea sa, prof. Relu Stoica a ţinut să pună în evidenţă unele aspecte pe care prof. Dimitrie Ionescu sigur le-a cunoscut, dar nu a avut cum să le includă în lucrarea sa, din cauza constrângerilor perioadei comuniste şi trecutului său politic.

Lucrarea este structurată pe cinci capitole, incluzând perioadele istorice ale instituţiei de învâţământ, un documentar cu profesorii  şi anexe cuprinzând tabele cu elevii şi absolvenţii colegiului.

Lansarea volumului va avea loc joi, de la ora 11.00, în aula Basil Iorgulescu a Bibliotecii Judeţene, şi va fi prezentat de trei dintre absolvenţii colegiului: prof. dr. Doina Ciobanu, Emil Niculescu - istoric literar şi Viorel Frîncu - publicist. Manifestarea are loc în cadrul Zilelor "V. Voiculescu".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: