La Buzău nu sunt îmbolnăviri cu sindromul hemolitic uremic! Precizarea DSP, după ce un medic bucureştean a vorbit despre trei cazuri în Buzău

La Buzău nu sunt îmbolnăviri cu sindromul hemolitic uremic! Precizarea DSP, după ce un medic bucureştean a vorbit despre trei cazuri în Buzău

Buzăul a avut în urmă cu opt ani trei cazuri de îmbolnăvire cu sindrom hemolitic uremic la copii, însă fără urmări grave. Un medic bucureştean a postat pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre trei bebeluşi din Buzău diagnosticaţi cu această boală. DSP Buzău a venit cu precizarea că aceste cazuri s-au înregistrat în anul 2008 şi că în ultima vreme nu s-au mai înregistrat astfel de situaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ovidiu Limoncu, medic specialist în nefrologie pediatrică de la Spitalul Clinic de urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, a scris pe pagina sa de Facebook că sursa îmbolnăvirii bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic ar putea fi un anumit tip de iaurt cu arome, printre alte alimente. 
 
A ajuns la această concluzie în urma discuţiilor pe care le-a avut cu părinţii a trei copii din Buzău, diagnosticaţi cu acest sindrom.
 
 „Am avut, la Grigore Alexandrescu, o serie de trei copii cu SHU. Toţi trei erau din Buzău. Am încercat să găsesc sursa îmbolnăvirii din discuţiile cu părinţii. Elementul comun era consumul aceluiaşi tip de iaurt colorat, cu arome. Sunt curios, pentru că sigur este contaminare alimentară, ce vor găsi acum la anchetă epidemiologică!”, a scris Ovidiu Limoncu pe Facebook.
 
Ulterior, medicul epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a precizat că cele trei cazuri de sindrom hemolitic uremic la copii din Buzău despre care vorbeşte medicul bucureştean au fost înregistrate în 2008.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările