Judeţul în care programul “lapte, măr şi corn” în şcoli se lasă aşteptat de mii de copii

Judeţul în care programul “lapte, măr şi corn” în şcoli se lasă aşteptat de mii de copii

Elevii nu vor mai beneficia în acest an de alimentele oferite gratuit, la şcoală, deoarece toate încercările autorităţilor buzoiene de a asigura gustarea copiilor s-au soldat cu un eşec. Responsabilii Consiliului Judeţean Buzău nu îşi asumă nicio vină şi spun că programul nu s-a putut derula în acest an din cauza birocraţiei excesive.

Ştiri pe aceeaşi temă


De la începutul anului şcolar, elevii din judeţul Buzău nu au beneficiat nici măcar o zi de lapte, corn şi măr, produsele guvernamentale pe care ceilalţi elevi din regiune le primesc zilnic. 

În urmă cu o lună, programul „Lapte, corn şi măr” era foarte aproape să devină funcţional, dar o nouă modificare legislativă compromite finalizarea procedurilor pentru derularea acestui program în judeţul Buzău. 

Mai exact, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată luna trecută, consiliile judeţene sunt obligate să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului şi a fructelor în şcoli.  

Pentru responsabilii primăriilor din judeţul Buzău procedurile sunt însă foarte greu de îndeplinit. E nevoie de timp, dar şi de personal calificat care să se ocupe de buna desfăşurare a programului „Laptele, cornul şi mărul”. Prin urmare, puţine sunt primăriile dispuse să aloce resurse financiare şi personal pentru ducerea la îndeplinire a acestui program.

După consultarea tuturor primăriilor de comune şi oraşe, Consiliul Judeţean Buzău are la dispoziţie 15 zile pentru a relua toate procedurile de licitaţie. În condiţiile în care anul şcolar se va încheia peste doar trei luni, este puţin probabil ca toate procedurile să se încheie până la finalul cursurilor.

În judetul Buzău, există şi un exemplu că oamenii nu trebuie să privească pasiv la neputinţa autorităţilor. În timp ce programul “Laptele, cornul şi mărul” are toate şansele să fie compromis, în acest an şcolar, Diana Rus, o tânăra din Buzău, cunoscută în comunitate pentru implicarea sa în numeroase campanii umanitare, oferă pachetele cu gustări unor elevi sarmani de la tara. 

Este vorba despre 23 de copii din comuna Vadu Paşii, care primesc zilnic sendvişuri si fructe cumparate de buzoiancă, din donaţiile oamenilor.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: