Judeţul Buzău va avea 19 centre de vaccinare anti COVID-19, în 12 localităţi

Judeţul Buzău va avea 19 centre de vaccinare anti COVID-19, în 12 localităţi

Arhivă adevarul.ro

Se fac pregătiri şi în Buzău pentru vaccinarea împotriva COVID-19. La nivelul judeţului, un număr de 12 localitaţi vor avea centre de vaccinare anti-COVID. În total vor vor fi 19 astfel de puncte. Vaccinarea nu va fi obligatorie şi se va face gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primii buzoieni care vor fi vaccinaţi împotriva virusului sunt personalul din sistemul medical public şi privat şi cel care deserveşte activităţi critice, de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie. 

Şi grupele de risc, vârstnici şi persoane cu boli cronice, acolo unde s-a constatat că sunt comorbidităţi la COVID-19 , vor beneficia de vaccin. 

Într-o conferinţă de presă, susţinută la Buzău, Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat că Guvernul a stabilit în cadrul Strategiei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID numărul de centre de vaccinare.
 
La nivelul judeţului Buzău vor funcţiona 19 de centre pentru efectuarea vaccinării. Autorităţile române au comandat aproape 11 milioane de doze.

Specialiştii avertizează, însă, că masurile de protecţie trebuie menţinute până când peste 70% din populaţie va fi imunizată. Se estimează că vaccinarea va începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor, iar la populaţia generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările