Jocurile de noroc l-au distrus. Pentru că a mizat cu bani din bugetul DIICOT, un fost procuror buzoian a fost condamnat la închisoare

Jocurile de noroc l-au distrus. Pentru că a mizat cu bani din bugetul DIICOT, un fost procuror buzoian a fost condamnat la închisoare

George Mărgărit a fost condamnat la închisoare

Fostul procuror DIICOT Buzău, George Mărgărit, care a jucat la jocuri de noroc banii ridicaţi la percheziţii, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul formulat de fostul procuror, împotriva pedepsei decise de prima instanţă în acest proces. Magistraţii l-au obligat totodată să restituie toate sumele confiscate şi apoi pierdute la jocurile de noroc.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pedeapsa se bazează şi pe recunoaşterea integrală a faptelor şi vine ca urmare a acuzaţiilor pentru abuz în serviciu, în formă calificată. Fostul procuror a mai fost condamnat de magistraţii ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopirea celor două pedepse, instanţa a stabilit ca acesta să execute sentinţa cea mai grea, de trei ani şi jumătate.

George Mărgărit a demisionat din magistratură în 2013, la scurt timp după izbucnirea scandalului şi a recunoscut integral faptele. 

Potrivit rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2012 - 2013, George Mărgărit nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la activitatea de urmărire penală desfăşurată în şase dosare penale, privind dispunerea măsurilor asigurătorii de indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani şi a bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor, în sumă totală de 420.313 lei, 7.140 de euro, 121 de dolari şi 30 de lire sterline. 

Mărgărit şi-a mai însuşit 13.500 de euro, dintr-un fond de flagrant de 40.000 de euro. Procurorul ceruse cei 40.000 de euro de la conducerea DIICOT - Structura Centrală pentru a realiza o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane suspectate că ar comite infracţiuni de trafic de droguri de risc. Această sumă a fost recuperată ulterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările